İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürülüğüne bağlı Narkotim ekipleri ve Çocuk Büro Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler okul önlerinde uyuşturucu satışını engellemeye yönelik harekete geçti. Ekipler, İstanbul genelinde 12 ilçede riskli olduğu tespit edilen 13 ayrı okul önünde ve okullara yakın parklarda eş zamanlı uygulama yaptı. Narkotik timleri okul önlerinde bulunan vatandaşların üzerlerini arayarak vatandaşlara Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Okuldan çıkınca polisleri gören çocuklar ise polislerle sohbet ederek uygulamalardan çok memnun olduklarını söyledi. Polis ekiplerinin çocuklarla okul önünde sohbet etmesi keyifli anlar yaşattı. Uygulamayı gören mahalle sakinleri ise uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek polis ekiplerine nasıl yardımcı olabileceklerini sordu.
Uygulamayı gören bir vatandaş, 'Tabi ki böyle şeylere duyarlı olunması daha güzel. Okulumuzun çevresinin güvenli olması güzel. Devletimizden Allah arazı olsun uygulamalardan memnunum' dedi.
'Timler çıktıktan sonra suç oranı azaldı'
Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Cengiz Yıldırım, uygulamalardan çok memnun olduklarını fakat uygulamaların sıklaştırılması gerektiğini söyleyerek, 'Polis teşkilatımıza, il emniyet müdürümüze bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Timler çıktıktan sonra suç oranı azaldı diyebiliriz. Yeterli değil ama bu çalışmaları sıklıkla yaparlarsa hem emniyet teşkilatımıza hem de ilçemiz için daha iyi olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla biz çalışmalarından dolayı polis teşkilatımıza tekrar teşekkür ediyoruz. İnşallah bu çalışmalar sık sık olursa daha iyi olacağını biliyoruz. Zaman zaman bu konuda biz de polis teşkilatımıza yardımcı oluyoruz. Mahallemizde görmüş olduğumuz aksaklıklarla ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu çalışmaları sıklıkla yaparlarsa okul önlerinde, okul girişlerinde ve çıkışlarında dahada güzel olacağını düşünüyoruz' şeklinde konuştu.
'Duyarlılığınızdan dolayı sizlere bir teşekkürü borç biliyorum'
Ali Polat isimli bir vatandaş ise narkotik polisinin yanına gelerek uygulamalardan çok memnun olduğunu söyledi. Polat, vatandaş olarak polis ekiplerine nasıl yardımcı olabileceklerini sordu. Polis ekiplerine teşekkür eden Polat, 'Burada doğdum burada büyüdüm. Böyle bir şeyi çok nadir görüyorduk. Eğer bu uygulamaları sıklaştırırsanız çok mutlu ve çok memnun olacağız. Sokakların başlarında çok rahat satıyorlar. Yazık günah bu çocuklara. İmkanlarınız ve gücünüz dahilinde duyarlılığınızdan dolayı sizlere bir teşekkürü borç biliyorum' ifadelerini kullandı.
Polis memuru ise vatandaşlara işbirliği çağrısında bulunarak, 'Uygulamayı çocuk şube ve ilçe emniyetle birlikte okullar açıldığından beri, yapıyoruz. Kağıthane'de çok güzel çalışmalar yaptık. Okul müdürleriyle ve mahalle muhtarlarla sürekli irtibat halindeyiz. Uygulamalarımız devam ediyor. Sizler de bildiğiniz bir şey olursa bizleri arayarak bilgi verirseniz bize yardımcı olursunuz. 155'i arayıp bildikleriniz anlatmanız bizlere çok yardımcı oluyor' dedi.