Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak dernek tarafından davet edilen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arsalan, İlçe Müftü Vekili Mustafa Oguz, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, daire amir ve müdürleri, muhtarlar, öğretmenler imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yoğun katılımın olduğu programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Müftü Vekili Mustafa Oguz tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak 36 şehir için okunan hatimlerin duası yapıldı. Dernek Başkanı İsmail Ateş açılış konuşmasında salonu dolduran katılımcılara teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis milli ve manevi değerleri, birlik ve beraberlik içeren konuşmalar yaptılar.
Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu Hz. Ali ve Hz. Osman dönemindeki fitnelere ve ihanetlere dikkat çekerek, Çanakkale Zaferi ve Türk milletine has özellikleri anlattı. FETÖ hainliklerine karşı memlekete sahip çıkma konusuna vurgu yapan Döngeloğlu ülkedeki birlik beraberliğin önemine değindi.
Program sonunda duygularını dile getiren Vezirköprülüler, ilçede ve ülkedeki tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranları ile andıklarını, milli ve manevi değerleri içeren programların daha sık yapılmasını talep ettiler.

Vezirköprü şehitlerini andı