TFF 1. Lig'in 12. haftasında kendi evinde Ümraniyespor'u ağırlayacak olan Mersin İdmanyurdu, hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Elazığspor'a 3-0 mağlup olan Mersin İdmanyurdu, ligdeki 6. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 11 maçtan 2 galibiyet, 3 de beraberlik alan Güney ekibi, 3 puanının silinmesinden dolayı 6 puanla 17. sırada yer alıyor.
Mersin ekibi, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda Teknik Direktör Yusuf Şimşek, yönetiminde antrenman yaptı. Futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Isınma koşuşu ile başlayan antrenman 5'e 2 top kapma oyunu ile devam etti. Ardından dar alanda çift kale maç yapan takım, soğuma egzersizleriyle antrenmanı tamamladı.
Antrenmanda Yusuf Şimşek de oyuncularla birlikte çalışırken, sık sık oyuncuları uyardı. Antrenmanda Nikolay Mihaylov, Nurullah Kaya, Güven Varol, Tita, Hakan Olkan ve Ricardo Pedriel düz koşu yaptı. Serol Demirhan ise sakatlığından dolayı idmana çıkmadı.
'Elazığ maçı gerçekten bizim için büyük bir kayıp oldu'
Antrenman öncesinde Elazığspor ve Ümraniyespor maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Yusuf Şimşek, Elazığspor maçında aldıkları sonuca üzüldüklerini vurgulayarak, 'Açıkçası bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Bu maç öncesi 10 gün Antalya'da kamp yaptık. Hem kaynaşma bakımından hem oyuncularımıza taktik anlamında bir şeyler yaptırmaya çalıştık. Ama maalesef Elazığ'da karşılığını alamadık. Bunun tek sorumlusu benim. Oyuncularımız elinden geleni yaptılar. Onları suçlamak doğru olmaz. Demek ki biz tam olarak takımı hazırlayamamışız. Tek suçlusu benim. Ancak bizde pes etmek yok, devam edeceğiz. Devre arasına kadar alabileceğimiz maksimum puanları alacağız. Elazığ maçı gerçekten bizim için büyük bir kayıp oldu. Taraftarımızdan, yönetimimizden, bizi destekleyen herkesten özür dileriz. Bunun telafisini de inşallah Ümraniyespor maçıyla yapacağız' diye konuştu.
'Ümraniyespor maçı bizim tekrardan doğuş maçımız olacak'
Ümraniyespor maçı ile ilgili olarak ise Şimşek, 'Gerçekten bizi sevenleri, destekleyenleri epey bir üzdük. Yapacağız şeyler vardı, yapamadık. Bunların telafisi Ümraniyespor. Ben buradan söz veriyorum, futbolcu arkadaşlarım adına da söz veriyorum. Bu maç bizim tekrardan doğuş, diriliş maçımız olacak. Bütün Mersin'i bizi desteklemeye bekliyoruz. Onlara güzel bir galibiyet hediye etmek istiyoruz. 3 haftadır buradayız ama bir galibiyet elde edemedik. Onun için onları stada bekliyoruz, güzel bir galibiyet hediye etmek için' ifadelerini kullandı.

Yusuf Şimşek: "Ümraniyespor maçı bizim tekrardan doğuş, diriliş maçımız olacak"