Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına Aksaray'ın tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Koçak, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ve nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını kaydetti. Bu nedenle Aksaray'da tarım ve hayvancılığın çok önemli bir sektör olduğuna dikkat çeken Başkan Koçak, sektörün bazı sorunlarının olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılık için en önemli sorunun su olduğunu vurgulayan Başkan Koçak, Aksaray'ın Türkiye'nin en kurak illeri arasında yer aldığını ve ciddi anlamda su sıkıntısı yaşandığını kaydetti. Su sorunun da dış havzalardan Aksaray'a su getirilerek, barajdan kullanılan suyun ve diğer su kaynaklarının da biran önce kapalı sulama sistemine geçmesiyle önlenebileceğini söyledi.
AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray'da yapılan tüm çalışmaların takipçisi olduklarını belirterek, su getirme çalışmalarını ve daha önce çizilen projenin de takipçisi olduklarını dile getirdi.
Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, Aksaray'ın tarım ve hayvancılıkta marka bir şehir olduğunu belirterek, bu anlamda yapılan tüm çalışmaları takip ettiklerini ve destek olduklarını söyledi.

AK Partili vekillerden Başkan Koçak’a ziyaret