MHP Ordu İl Başkanlığı'nın başvurusu üzerine İl Disiplin Kurulu, ihraç istemiyle Rıdvan Yalçın ve Onur Şahin'e 15 gün içerisinde savunma yapmaları yönünde tebligat gönderdi. Disiplin Kurulu'na verilmelerini değerlendiren 23. Dönem MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, ihraç edilecek olmalarına hiç şaşırmadıklarını söyledi.

Yalçın, 'Ben bu partinin iki dönem il başkanlığı, bir dönem milletvekilliğini yaptım. Onur Şahin teşkilat görevleri yanında Altınordu Belediye Başkan adayı ve son milletvekili adayımız oldu. İhraç edilecek olmamıza şaşırmadım. Bu güne kadar ne yazmış söylemişsem hepsinin sonuna kadar arkasındayım. Sayın Meral Akşener, sayın Ümit Özdağ ve sayın Sinan Oğan ile birlikte ihraç edilmeyi kendime onur sayacağım. Elime tebligat geldiğinde ihraç talebine savunma yazmayacağım. Çünkü savunma vicdanı olan, karar verme hürriyeti olan, en önemlisi de hukuken ve siyaseten meşruiyeti olan bir heyete yapılır. Ben karşımda öyle bir heyet görmüyorum. Görmediğim için kongre istemiştim ve ne kadar haklı olduğumuzu her geçen gün yeniden anlıyor ve ihraç edilecek olmama değil işte buna üzülüyorum. Bilin ki zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur' açıklamasında bulundu.
2014 yerel seçimlerinde MHP'den Altınordu Belediye başkan adayı, 1 Kasım Genel Seçimlerinde ise MHP Ordu 1. sıra adayı olan Onur Şahin de 'Genel merkez yönetiminin bilgi ve talimatı olmadan il yönetimi böyle bir karar almaya cesaret edemez. Varlık sebebin olan kurultay delegelerini yok sayacak, illerde yıllarca davanın bayrağını taşıyan ve temsil eden davanın evlatlarını katledeceksin. Ne için? Meşrutiyeti tartışma konusu olan makamları korumak için. Yazık. Yıllarını bu harekete veren ülkücü camiaya yazık' açıklaması yaptı.

Köksal Yılmaz: 'MHP'ye yakışmıyorlardı'
MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz da disiplin kuruluna sevk edilen Yalçın ve Şahin'in son dönemde MHP'ye yakışmayacak tavırlar içerisine girdiklerini söyledi. Köksal Yılmaz şu açıklamada bulundu: 'Gerek 7 Haziran gerekse 1 Kasım seçimlerinde MHP'ye çalışmayan, başarısız olsun diye oy vermeyen, kendi mahallesinde dahi MHP'ye 2 oy çıkan, Genel Başkana hakaret içerikli yazılar paylaşan, genel başkanına 'zat' diye hitap eden, MHP'yi bölmeyi amaçlayan Meral Akşener için 'Meral abla' diyen ve 'Eğer Meral ablamı ihraç edecekseniz beni de ihraç edin' diye yazılar paylaşan birini MHP saflarında olmaması lazım. Bir diğer arkadaşımıza gelince; kendini sağda solda düne kadar 'MHP Genel Başkanının Fındık Başdanışmanı' diye tanıtan, kendi köyündeki 200 oydan ancak 21'ini alan, teşkilatları tanımayan, kendi başına çalışan, 56 bin olan oyu 41 bine düşüren, partideki insanları beğenmeyen birisinin MHP saflarında kalması mümkün değildir. Biz gereğini yaptık. Bu bir süreçtir. Bundan sonrası İl Disiplin Kurulu'nun kararıdır.'