Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Seçil Biçer, kadın ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve tecavüz olaylarına değinerek 2015 yılında 303 kadının öldürüldüğünü anımsatıp, 'Kadının eve, erkeğe bağımlılığını artıran politikalar kadını ikincileştiren söylemler kadına yönelik ayrımcılığı artırmakta ve kadınların eşit yurttaşlar olarak toplumda var olmasını engellemektedir' dedi.
Çocuk istismar üzerine verilen önergeye de tepki gösteren Biçer, hazırlanan önergeye istismarcıları aklamaya yönelik olarak yorumladı. Biçer, 'Kız çocuğunu cinsel nesne olarak gören, erken yaşta evlendirilerek eğitim başta olmak üzere yaşamın olanaklarından mahrum kalmasına yol açacak, tecavüzcüyü aklarken, evlendirilip her gün tecavüzü yaşamak zorunda kalan çocuğun hayatını söndürecek bu düzenleme kadın-erkek eşitliğine darbe niteliğindedir. İnsan haklarında, çocuk haklarına açıkça aykırı olduğu görülen bu düzenleme, çocukları istismardan korumak amacıyla imza verdiğimiz uluslar arası sözleşmeler ve bu sözleşmelere bağlı olarak ulusal hukukumuzda gerçekleştirilen değişiklere de aykırıdır' diye konuştu.
Toplumu kuşatan şiddet politikalarına derhal son verilmesini, sorunların konuşarak uzlaşma ile çözülmesini ve barış ortamı tesis edilmesini isteyen Biçer şunları söyledi:
'Kadınlara yönelik ayrımcı politikalardan ve söylemden vazgeçmelidir. Kapatılan kadın kurumları, dernekleri açılmalıdır. Katiller ve şiddet uygulayanlar hak ettikleri biçimde cezalandırılmalıdır. 'İyi hal', 'tutku derecesinden aşırı sevgi' gibi gerekçelerle ceza indirimlerine gidilmemelidir. Türk Tabipleri Birliği, bu yılki 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Mücadele Günü'nü, bir başka kadını şiddetten korurken öldürülen meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir'e ithafen kutlayacaktır.'