Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Kıraathaneler Aslına Dönüyor' projesi kapsamında Sinop'ta Gençlik Merkezi üyeleri Tırkışlar mevkisindeki Garden Cafe'de bir araya gelerek kitap okudu. Bakanlığın başlattığı proje ile Osmanlı döneminde çay, kahve içilerek gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden aslına kavuşturmak istediklerini ifade eden Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Kazım Açıkbaş, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl startı verilen 'Kıraathaneler Aslına Dönüyor' projesini biz de Salihli'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak başlatmış bulunuyoruz' dedi.
'Kıraathanelere kütüphane kazandırmak istiyoruz'
Sinop'ta her hafta Pazartesi günü düzenli olarak farklı kahvehanelerde kitap okuma etkinliği düzenleyip, yine her kıraathaneye bir kütüphane kazandırmak istediklerini vurgulayan Geçlik Platformu üyeleri olan öğrenciler, 'Osmanlı döneminde kıraathaneler çay, kahve içilirken gazete, dergi okunan mekanlardı. Kıraathanelerin sadece kağıt veya şans oyunlarının oynandığı mekanlar olmasını istemiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde kitap okuması sağlanacak' diye konuştu.
'Kıraathaneler Aslına Dönüyor' projesi kapsamında Tırkışlar mevkisindeki Garden Cafe'de bir araya gelen öğrenci, veliler ve müşteriler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen kitapları okudu.

Gençlerle Kıraathaneler Aslına Dönüyor