TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 24-27 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Samsun Gıda Fuarı'nda bir ilke imza atıldı.

KOSGEB'in ulusal koordinasyonunu yürüttüğü 21-27 Kasım "Avrupa KOBİ Haftası" etkinlikleri kapsamında, kamu- üniversite- sanayi işbirliğinin sağlanmasına katkı sunmak amacıyla, fuar süresince OMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü fuarda stant açacak. Ayrıca yine Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından "Gıda Mühendisliği Bölümü'nün Endüstriyel İlişkileri" konulu bir seminer düzenlenecek.

TÜM TARAFLAR ÇABA SARF ETTİ
Söz konusu çalışma konusunda bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, kamu üniversite ve sanayi işbirliği için tüm tarafların çaba sarf ettiğini ve fuar organizasyonlarının bu ilişkileri geliştirmek için fırsat oluşturduğunu ifade etti.

FUAR AÇISINDAN FAYDALI OLACAK
KOSGEB olarak bu ilişkileri geliştirmek için üniversite içerisinde hizmet veren KOSGEB Teknoloji Merkezinin (TEKMER) etkin rol aldığını, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çalışmalarına destek verdiklerini dile getiren Dursunoğlu, "Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde, TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer ile konuyu görüştük, kendisi böyle bir çalışmanın fuar açısından da faydalı olacağını ifade etti. Ardından OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birol Elevli ile temasa geçtik. Kamu, üniversite, sanayi işbirliği adına çok faydalı olacağını söyledi. Biz de bu kapsamda, fuarda 'Gıda Mühendisliği Bölümünün Endüstriyel İlişkileri' konulu bir seminer organize ettik. Ayrıca Gıda Mühendisliği Bölümü'nün fuarda stant açmasına vesile olduk. Fuar süresince, bölgeden fuara katılım sağlayan iş adamları ile Gıda Mühendisliği Bölümünün öğretim üyelerinin etkin bir iletişim kuracağına ve birçok işbirliği ve ortak çalışmanın temellerinin atılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU