Açılış öncesi Anemon Otel'de fuarın tanıtımı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çürükoğlu, Karadeniz PERDER Genel Koodinatörü Bülent Erhan ve TÜYAP Samsun bölge Müdürü Server Seçer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, 'Ekonomi Bakanlığı ve TÜYAP yurt dışı ofislerinin desteğiyle, İran, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan, Irak ve Suriye'den alım heyetlerini fuarımızda ağırlayacağız. Ülkemizde sektörün önde gelen söz konusu iş adamlarını katılımcı firmalarımız ile görüştürerek bölge ihracatına önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, 22 farklı ilden gelecek, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Karadeniz Aşçılar ve Turizmciler Birliği (KATBİR) üyesi aşçılar tarafından fuarımız süresince her gün farklı bir Karadeniz ilinin özel lezzetleri, fuar alanında oluşturduğumuz 'Gastronomi Turizmi Özel Alanı'nda ilgililer ile buluşacak. Fuarımız 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında 10.00-20.00, 27 Kasım günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir' dedi.

Gastronomi yemekleri ile fuarda olacaklarını belirten Karadeniz Aşçılar ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çürükoğlu, 'Türkiye'de isimleri unutulmuş, daha önceki geçmişten annelerimizin, babaannelerimizin yemekleri daha ön plana çıkarak gastronomi ile birleştirerek fuar merkezinde bizde orada olacağız. Gastronomi yemekleri dünya üzerinde ciddi anlamda fark oluşturan yemeklerdir. Karadeniz ile bizim bölgemizin her gün bir ilimizin yemeklerini ön plana çıkaracağız. Bu etkinliğimiz 3 gün boyunca sürecektir' diye konuştu.

Fuara dernek olarak 200 kişinin katılacağını ifade eden Karadeniz PERDER Genel Koordinatörü Bülent Erhan, 'Dernek olarak Samsun Gıda Fuarına Rize, Samsun, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum'daki üyelerimizi davet ettik. Yaklaşık 200 kişilik katılım bekliyoruz. Bu fuarda amacımız marketçilerimiz ile yönetici ve tedarikçi firmaları bir araya getirip ürünlerini kendilerinden bizzat dinlemek ve bu sıcak ortamda yüz yüze görüşmelerini sağlamaktır. Dernek olarak 25 Kasım günü fuarda Türkiye PERDER Genel Koordinatörü Zafer Yayla, perakende sektöründe verimlilik ve operasyon karlılık hakkında sunum yapacaktır' şeklinde konuştu.

Alo Gıda 174 hattı ile herkesin denetçi olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, 'Biz sadece gıda ile değil, gıda ile temas eden maddelerinde denetimini yapıyoruz. Dolayısıyla son çıkan teknolojilerde meydana gelebilecek üretim esnasında konteminasyonları, bulaşmaları, ağır metal bulaşmalarına engellemeye yönelik yeni teknolojiler bu denetime tabi olarak üretilmektedir. TÜYAP fuarcılık da bu yeni teknolojilerin tanıtımına çok önem veriyorlar. Bu kapsamda hem kendilerine hem de bize nezih bir fuar alanı sağlayan Büyükşehir Belediyemize, TSO ve Ticaret Borsamıza teşekkür ediyoruz. Bizim Alo Gıda 174 hattımız vardır. Ülkemizde 2015 yılında yaklaşık 66 bin civarında ihbar gelmiştir. Biz bu ihbarların hiçbirini boş geçmiyoruz. Dolayısıyla Alo Gıda 174 hattı ile herkesin denetçi olduğunu söylemek istiyorum' açıklamasını yaptı.

24-27 Kasım 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açık olacak olan 'Samsun Gıda 2016' fuarında 90 marka, 55 farklı ticari işletme ve 27 otel stant açacak. Fuar 24-26 Kasım tarihleri arasında saat 10.00 ile 20.00, 27 Kasım tarihinde de 10-00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilecek.