Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye çalışmaları kapsamında bir program sebebiyle Yeni Mahalle'ye geçti. Bu sırada sivil plakalı makam aracından inen Başkan Tekintaş, programın yapılacağı alana yönelirken makam şoförü park edecek alan bulamayınca aracı kaldırıma park etti. Oradan geçen bir vatandaş bu durumu fotoğraflayarak sosyal paylaşım sitesinde yayınladı.
Makam aracının kaldırıma park ettiğine ilişkin fotoğrafları sosyal medyada gören Başkan Tekintaş, zabıta müdürünü arayarak, aracının yayanın kullanacağı kaldırımı işgal ettiğini belirterek, cezai işlem uygulamasını istedi. Altınordu Zabıta Müdürü bu fotoğrafın gereğini yaparak Altınordu Belediye Başkanlığı'na ait 52 AB 002 plakalı otomobile 'yaya kaldırım işgali' gerekçesiyle 105 TL ceza kesti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 'Biz göreve geldiğimiz günden itibaren kaldırım işgalinin önüne geçmeye çalışırken, bizim ekip arkadaşımızın böyle bir davranış sergilemesi doğru değil. Sosyal paylaşım sitesinde bu fotoğrafı gördükten sonra hemen zabıta müdürüne talimat vermek sureti ile araç sürücümüze cezai işlem uygulattık. Bu fotoğrafı çekip sosyal medyaya yükleyen arkadaşımıza da bizi uyardığı için teşekkür ediyorum. İdareciler olarak öncelikle bizlerin bu konulara hassas davranması gerekiyor. 'Yollar araçların, kaldırımlar yayaların' diyoruz. Bizler topluma örnek olması gereken insanlarız. Hatayı kendi şoförüm bile yapsa affetmem' dedi.
Belediye Başkanı Tekintaş, 1 Ağustos 2014 tarihinde de makam aracını yine bir kaldırıma park etmiş, vatandaşların bunu sosyal medyada yayınlaması üzerine kendi aracına 91 TL park cezası kestirmişti. Başkan Tekintaş, son uygulaması ile kendisine ikinci kez park cezası uygulamış oldu.

Belediye başkanına ikinci park cezası