Bilimsel çalışmaların bir yenisini ekleyen Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Abdullah Paşaoğlu ile birlikte hazırlamış oldukları 'Voleybolda Antrenman Teorisi' kitabı voleybol camiasına büyük ışık tutacak nitelikte bir esere imza attılar.
Kitabın teşekkür kısmında; 'Bağımsız topraklar üzerinde bağımsız bilim yapma imkanlarını bize bahşeden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülkenin bölünmemesi için her türlü oyuna karşı mücadele vermiş 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına' şeklinde yazarak kitabını 15 Temmuz şehit ve gazilerine atfederek, şehit ve gazilerimizi unutmadıklarını göstermiştir.
Düzce Üniversitesinin büyümesine katkı sağlıyor
Spor Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Düzce Üniversitesine geldiği günden bugüne kadar Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği 1. ve 2. Öğretimin kurulması ve öğrenci alımı gibi kurumsal anlamda önemli hamleler yaparak Kocaeli Üniversitesi ile ortak açmış oldukları Yüksek Lisans ve Doktora programları ve öğrenci alımları ile Düzce Üniversitesinin büyümesine önemli katkılar sağlıyor.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu çok kısa sürede Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmesine liderlik yapan Karacabey'in öğrencileri birçok alanda Dünya, Avrupa ve uluslarası şampiyonluklar ile Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı söyletme mutluluğunu yaşattılar. Üniversitenin Sportif anlamda vitrini oldular.
2015-2016 Türkiye Üniversite Sporları Federasyonun açıkladığı verilere göre 133 üniversite içinde, Türkiye Madalya sıralamasında 55 madalya ile 1. Sırada yer almış, madalya sıralamasında ise köklü üniversiteleri geride bırakarak en fazla madalya alan 2. Üniversite olarak yer aldı.
Her platformda spor kültürünün altını çizen Karacabey'in, Yurt dışı hakemli dergilerde 100 ün üzerinde bulunan yayınlarına, yurtdışı indeksler tarafından yapılan atıflarla alakalı İspanya Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'de yer alan ilk 2 bin bilim insanını sıralamasında 1276. sırada yer alan tek spor bilimci.

Prof. Dr. Karacabey kitabını 15 Temmuz Şehit ve Gazilerine atfetti