İnönü Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buz, geçen hafta 2-0 kaybettikleri Eskişehirspor maçı ve takımın son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Buz, Eskişehirspor maçını kaybettiklerini hatırlatarak, 'Müsabakanın ilk 15 dakikası hakikaten bizim istediğimiz gibi gitmedi. Golü yedikten sonra oyunu çevirmeye başladık. 4 tane net pozisyonumuz vardı. Bir 46'da Eren Tozlu'nun pozisyonunu Boffin müthiş çıkardı. İki Sinan Özkan'ın pozisyonu Boffin müthiş çıkardı. Üç Azubuike kaleci müthiş çıkardı. Dört, altı pasın içinde Sinan Özkan pozisyona girdi. Diğer içerideki karambolleri de saymıyoruz. Belki ikinci devre Caner'in 10 tane ortası vardı. Dakika 55'te Hakan Çinemre yattı 'ayağıma kramp girdi' dedi. Ya futbolcu olarak fiziksel sıkıntısı vardı ya da başka bir sıkıntısı. Tabi bizim ritmimiz de zaman zaman bozuldu. Biraz da telaşlı oynadık. Son paslarımızın ve final vuruşlarımızın daha iyi olması gerekiyordu. Dönebilirdi maç, dönmesi gerekiyordu. Ondan sonra 91'de de ikinci golü yedik tabi. Seyirci onları itti. Ambiyansı gördünüz. O yüzden bu maçı, bu müsabakayı kapattık. Önümüzdeki Giresun müsabakasına bakıyoruz. Giresun müsabakasına iyi hazırlanıp, burada 3 puanı alarak telafi etmek istiyoruz' dedi.
'Bizim de öyle olmasını diliyorum'
Eskişehirspor taraftarının takımına itici güç olduğunu, aynı şeyi kendi taraftarlarının da yapması gerektiğini kaydeden Buz, 'Eskişehirspor'un kapasitesini gördünüz. Eskişehir olsun Göztepe olsun, mücadele edecekler. Seyirci faktörü de inanılmaz önemli. Ben Eskişehir taraftarına takımlarını böyle ittiklerinden dolayı hakikaten kutluyorum. Çok güzel bir ambiyanstı. Bizim de öyle olmasını diliyorum. Bizim de bu konuda daha kuvvetli olmamız gerekiyor. Gelen seyircilerimiz az sayıda da olsa onlara teşekkür ediyoruz. Ama burada daha fazla olmaları gerekiyor. İçerideki maçlarımızı sizler de görüyorsunuz. İçerideki maçlarını almak durumundasınız. Sonra deplasmandan da puanlar getireceksiniz. Biz mücadelenin içerisindeyiz. Bu müsabakayı bıraktık önümüzdeki maça bakıyoruz' ifadelerini kullandı.
'Rakiplerinizi ciddiye alacaksınız'
Buz, Giresun maçıyla ilgili de konuşarak, 'Onlarda Yücel Hoca ile beraber yeni bir süreç başlattılar. Geçen hafta sahalarında berabere kaldılar. Onların kesinlikle Play Off hedefleri var. Zaten bunu da deklare ettiler. İstiyorlar da kendileri. Görüyorsunuz Ümraniye'yi kendi sahalarında Sivas'ı 4-1 yeniyorlar. Ben her zaman söyledim, her takıma karşı saygılı olmanız gerek. Çünkü futbol ciddi bir oyundur. O yüzden rakiplerinizi ciddiye alacaksınız. Ciddi bir müsabakaya çıkacağız. Allah'ın izniyle buradan 3 puan almak istiyoruz ve alacağımıza da inanıyorum' açıklamasını yaptı.
'Kendisi bizi aradı, özür diledi'
Eskişehir takımının lobisinin olduğunu ancak kendilerinin de dikkate alınacak bir camia olduğunu vurgulayan Buz, 'Seyircilerinin önünde stat bitmemiş olsa bile onlar her türlü zorladılar. Lobileri de belli zaten. Yalnız şunu da söylemek istiyorum, bizi de kale alsınlar. Bizim camiamız da çok büyük. Malatyaspor kesinlikle öyle küçük bir camia olarak görülmesin. Zaten gördüklerinde de sıkıntı yaşayacaklardır. Bizim camiamız da büyük. Semih Şentürkle ilgili de, hakem kırmızı kart gösterdi. Sarı kartta gösterebilirdi. Ondan sonra tepkisi doğru değildi, yanlıştı. Kendisi bizi aradı, özür diledi. Kendisine yakışmayacak bir hareketti. Burada bütün camiadan, bana da söyledi, bütün Malatyalılardan özür diledi. İsterseniz hocam bağlanayım dedi. Hakikaten üzüldüm diye söyledi. Olayları büyütmeyelim. Biz kendi işimize bakacağız, onlarda kendi işine bakacak. Biz herkese kapımızı açarız lider de olsak, içeride de olsak. Geçen sene de aynısını yaptık. Bize de yakışan bu' diye konuştu.

Yeni Malatyaspor yeni galibiyet serisi peşinde