15 TEMMUZ MİLLİ ŞAHLANIŞI VE ERZURUM
Erzurum'un özellikle 15 Temmuzdaki tarihi duruşuyla milli irade şahlanışının otağı olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, '15 Temmuz şanlı direnişin en muhkem kalelerinden birisidir malum Erzurum. Bakanlığınızın Erzurum için özel bir tasarrufu var. Yediden yetmişe hemşehrilerimin tamamı bu tasarruf için Sayın Bakanımıza ve Bakanlığa minnettardırlar' dedi.
ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE DE ERZURUM KAYDI
Adalet Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde, diğer bakanlıklarda olduğu gibi yine Erzurum kaydı düşen Milletvekili İbrahim Aydemir, konuşmasının girizgahında AK kavramının ifade ettiği manaya istinaden, 'Şimdi, bu 'ak' kavramından nedense bir rahatsızlık var; oysa 'ak' kavramı beyazı tedai ettiriyor, temizliği ifade ediyor. Niye bu rahatsızlık, ben onu anlamıyorum. Ve inadına, ısrarla 'ak' kavramını kullanacağım ben. ' diye konuştu.
ERZURUM ADALET BAKANLIĞI PERSONEL EĞİTİM MERKEZİ
Erzurum'da açılacak olan Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi yapımının 2017 bütçesine alınmasını isteyen Milletvekili Aydemir, bu yatırımdan ötürü Erzurumluların müteşekkir olduğunu belirterek, 'Adalet Bakanlığımız Personel eğitim merkezlerinden birisini Erzurum'da açıyor. Bu devasa eğitim kurumu tesisinin 2017 yatırım bütçesine alınmasına ihtiyacımız var. Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi arazisi hazır, herhangi bir problem yok yani arsadan yana sıkıntı yok dolayısıyla külfet noktasında Bakanlığınıza herhangi bir şeyi yoktur. ' kaydını düştü.
ERZURUM BÖLGE ADLİYE VE BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ, EK BİNA TALEBİ
Bölge Adliye Mahkemesi ile Bölge İdare Mahkemesi ek bina ihtiyacını dile getiren Milletvekili Aydemir, 'Bölge Adliye Mahkemesi ile Bölge İdare Mahkemesi açıldı yakın zamanda Erzurum'da. Çok muhteşem bir çalışma atmosferi var, bir ambiyans var. Ancak, normalde kadro olarak 19 tane daire başkanlığının ihdas olunması gerekiyormuş; yer kifayetsizliğinden, yetersizliğinden dolayı 11'de kalmış. Orada da 15 dönümlük bir yerimiz var bizim. Ek bir binaya ihtiyacımız var. Bunu da özellikle sizin dikkate sunuyorum. ' dedi.
AYDEMİR'DEN PERSONEL TALEBİ
Erzurum'da hakim ve savcı açığı olmadığı, adalet personeli açısından ise sorun yaşandığını belirten Milletvekili Aydemir, 'Türkiye sathında geçerli olan bir taleptir ama Erzurum'da çok daha cari, geçerli- personelden yana sıkıntımız var. Hâkim, savcı açığımız yok elhamdülillah ama personel sayısı hakikaten çok az dolayısıyla çalışma atmosferinde birtakım aksamalar söz konusu oluyor. Bunu da dikkate arz ediyorum.' diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’nda Erzurum gündemi