AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, gündemi değerlendirdi. Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Samsun'da görev yapan gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve muhabirler katıldı.

FETÖ HÜKÜMETLERİN ORTAK HATASI


Samsun ve Türkiye gündeminin çok yoğun olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ''FETÖ ve terör olayları derken yatırımlarda bazı aksamalar olabiliyor. Bunları doğru konuşmakta fayda var. Önemli olan şu anda yatırımı ve istihdamı sağlamak. Şu anda bir girdapta gibiyiz. FETÖ aşağı, FETÖ yukarı ve diğer terör örgütleri. Hepsiyle ilgilenirken, ekonomiyi ve kalkınmayı da unutmayacağız. Biz terörle mücadelede işimizi yapıyoruz. Vatandaş da işini yapsın ekonomiyi ve sokakları canlı tutmalı. FETÖ'yle mücadelede bütün kurumlardan şüphelilerin ismi alındı. Bizden de alındı. Bizden alınan isimler faal olarak görev yapanlar. Eskiden görev yapmışlarla bizim bir alakamız yok. Benim kendi şikayetçi olduğum insanlar var, daha onlar da alınmadı. Bu sistemin çalışması şöyle, delil olmadan almıyorlar. Delil istiyorlar. Benim dememle olacak şey değil. FETÖ işi 15 senelik mesele değil, 40-50 senelik devletin içine sızma projesi. Biz bunu geç gördük. Bu projeyi anlayamadık. Bunu nereye kabahat bulursak bulalım, 40 yıl içindeki bütün hükümetlerin ortak hatası. Biz bu şikayetlerimizi yapıyoruz ama delil istiyorlar. Samimiyetimle söylüyorum bizim de şu anda şikayetçi olduğumuz, FETÖ'cü olduğunu bildiğimiz kişilere operasyon yapılmadı'' diye konuştu.

KONGRELER REFERANDUMDAN SONRA
2017 yılının ilk aylarında başlaması beklenen il ve ilçe teşkilatı kongreleri hakkında bilgi de veren Göksel, ''Kongre sürecimize 2017'in ilk ayında başlayacaktık ama şu anda kongre gündemimiz yok. Muhtemelen referandumdan sonra başlar diye düşünüyorum. İlk önce delegeler, sonra ilçeler sonra da il kongresi yapılır. Bu yaklaşık 3 aylık bir süreç. Galiba bu sürecin başlamaları Haziran ayını bulabilir'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU