Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Erdem Direkler'in kardeşinin cenazesine katılmak üzere kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Vali Ayyıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Bakan Arslan da İzmir'e çok sık geldiklerini ve çok önemsediklerini belirterek, esprili bir şekilde 'Bıktırıncaya kadar İzmir'e geleceğiz' dedi.
'Kınıyoruz'
Ziyarette Karabağlar AK Parti İlçe Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıya da değinerek lanetleyen Bakan Ahmet Arslan, 'Silahlı saldırı sonrasında Sayın Valimiz ve emniyet emniyet mensuplarına failin bulunması için gösterdikleri gayret için teşekkür ediyoruz. Faillerin tespitten sonra daha net değerlendirmeler yapabileceğiz. Biz ülkemizin huzur ve barışı için bu tip olayları engellemek adına gecemizi gündüzüme katıyoruz. Bu olay bizi üzdüğü gibi geçmiş olsun diliyoruz' diye konuştu.
Bakan Arslan, İzmir'e hükümet tarafından yapılan projelerinin yapımına devam edildiğini ve projelerin yolunda gittiğini belirterek, söz verdikleri tüm projeleri yapacaklarını ve İzmirlilerin hizmetine sunacaklarını belirtti.
Ziyaretin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanına hareket ederek kentten ayrıldı.