Konyaspor Teknik Direktör Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçında yarın karşılaşacakları Shakhtar Donetsk maçının oynanacağı Arena Lviv Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.
Kocaman, Shakhtar Donetsk maçının ya tamam ya da umutları son haftaya taşıma maçı olacağını belirterek, 'Aslında Avrupa Ligi başlamadan evvel normal düşündüklerim doğrultusunda yaşanan bir serüven oldu. Yarınki maçla beraber tamamen ya devam ya da son haftaya çok küçük bir olasılık da olsa umutları taşıma maçı olacak gibi görünüyor. Grup zor bir gruptu. Bu zor gurubunda en zorlu takımıyla yarın oynayacağız. Kendi liglerinde yenilgisiz büyük puan farkıyla liderler ve aynı zamanda Avrupa Ligi'nde bizim gurubumuzda 4 maçta 12 puanlık çok ciddi bir averaja sahipler. Oyunun hemen hemen her tarafını doğru ve en iyi şekilde oynayabilen son derece yüksek disiplinli bir takımla oynayacağız. Çok uzun zamandır bir arada oynayan Avrupa'da önemli başarılar almış bir takıma karşı oynayacağız. Aslında böylesine bir takım karşısında alacağımız sonuç kadar oyunda çıkabileceğimiz seviye ileri ki günler için Konyaspor'un özellikle geleceğine katkı sağlamak adına önemli veri olacaktır diye düşünüyorum. Bir taraftan da futbolun kendi doğası içerisindeki sürprizi arayarak, kazanarak, umutlarımızı son maça taşımak hedefimiz ve hayalimiz olacak' dedi.
'3 puan için savaşacağız'
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan yeşil-beyazlı oyuncu Ioan Hora ise rakipleri karşısında yürekten savaşacaklarını söyledi. Hora, 'Donekts iyi ve kaliteli bir takım. Biz de yürekten savaşacağız. Matematiksel olarak gruptan çıkabilme ihtimalimiz var. En fazla 3 puan için savaşacağız. Geri adım atmayacağız ve gruptan çıkmak için uğraşacağız' diye konuştu.
Öte yandan Konyaspor son antrenmanını maçın oynanacağı Arena Lviv Stadyumu'nda yaptı. İlk 15 dakikası basına açık antrenmanda oyuncular ısınma hareketleri ve pas çalışmasının ardından taktik çalışma gerçekleştirdi.

Konyaspor, UEFA’da sürpriz arayacak