Okullararası Genç Erkekler Futsal İlkadım İlçe Şampiyonası müsabakalarında çıkan olaylar sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt açıklama yaptı.

Samsun'daki okul maçında kanlı kavga!

Özyurt, "Çıkan olaylar bizleri üzdü. Böyle olaylar umarım birdaha yaşanmaz. Çünkü ne spora yakışıyor, ne de kardeşliğimize"dedi. Türkiye'de ilki yaşatmak istediklerine dikkat çeken Özyurt, 'Okul taraftarları için yeni bir proje hayata geçirdik. 'En Centilmen Okul Taraftarı Bu Salonda Seçiliyor', 'En centilmen taraftar sen ol okulun kazansın' sloganı altında Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatları doğrultusunda geliştirdiğimiz projede ilk üç okul taraftarı seçerek bu okullara sportif anlamda malzeme yardımı yapmayı planlıyoruz"dedi.

EKSİKLİKLER VAR
Özyurt, " Samsun Valimiz İbrahim Şahin okul sporlarında başarının gelmesi yönündeki çabası bizlere büyük destek veriyor. Spor Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi arasında yaşanan olaylar bizleri üzdü. Devletimiz tarafından halkımızın, çalışanlarımızın vergi anlamında verdiği desteklerle yapılan bu tesislere kendi çocuklarımızın zarar vermiş olması bizleri düşündürmektedir. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarını desteklemeye gelen öğrenci taraftarlar için yaptığı hamleyi daha iyi denetlemeli, bu çocukların başlarında gelen öğretmen ve idarecilerinde çocuklara daha iyi hakim olmaları noktasında eksikler olduğunu düşünüyorum. Bu konuda çalışmaları birlikte yapmaya her zaman hazırız"diye konuştu.

TUTANAK TUTULDU...

Canik Atatürk Spor Salonunda çıkan olaylar sonrası Gençlik Spor yetkilileri tarafından oluşan hasarlar sonrası tutanaklar tutuldu.