Ankara'da belediye ile ilgili yatırım ve projelerle ilgili görüşmeler gerçekleştiren Başkan Tok, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bakanlık binasındaki makam odasında görüşerek İlkadım ilçesine yapılacak spor yatırımları ile ilgili istişarelerde bulundu. Bakan Kılıç ziyaretinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden de hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a kendisine gösterilen ilgi, nezaket ve spor yatırımlarının İlkadım İlçesine kazandırılmasından ötürü teşekkür eden Başkan Erdoğan Tok, istişareli ve uyumlu çalışmanın yatırım kazandırdığını söyledi.

'Bakan Kılıç Samsun için büyük şans'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun'da gençlik ve spor alanında şehrin çehresini değiştiren projelere imza attığını söyleyen Başkan Tok, Samsun'un Gençlik ve Spor Bakanına sahip olmasının büyük bir şans olduğunu ifade etti.

'Türkiye'nin en büyüğü İlkadım'da'

Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin İlkadım'a kazandırılmasının önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Başkan Tok, 'Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini İlkadım'a kazandırıyoruz. İş bilenin, kılıç kuşananın. Bitiremezler, yapamazlar dedikleri ne varsa hükümetimiz ile birlikte hepsini tek tek yapıyor ve hayata geçiriyoruz. Merkezin yapıldığı bu alan İlkadım Belediyemize ait Fen İşleri Müdürlüğümüzün şantiyesiydi. Bakanlığımız ile görüştük istişareler gerçekleştirdik ve bu alanı teslim ettik. Bakanlığımızda Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi projesini burada hayata kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da bu tesisleri önemsiyor. 5 bin 246 m2'lik alana inşa edilen merkezimiz 13 mahalleye hitap edecek ve 170 bin gencimiz bu tesisimizden faydalanacak' dedi.

Semt spor merkezleri

Semt spor merkezleri projesi kapsamında mahalle aralarında çocuk ve gençleri için büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Tok, 'Basketbol ve futbol sahası, halı saha, tartan pist, oyun gurupları, fitness aletleri, oturma gurupları, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları olmak üzere iki yıl içerisinde 10 mahallede 8 milyon TL değerinde yatırım yaptık' diye konuştu.