OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, idari birim ve personelin durumu, araştırma ve projelere verilen ağırlık, birimlerin ihtiyaçları, sorunları ve performansları ile gelecekteki hedefleri hakkında bilgi sahibi olmak ve yeni yönetim olarak idari anlayış ve amaçlarını dile getirmek amacıyla gerçekleştirdiği birim ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

Rektör Bilgiç bu çerçevede Rektörlük bünyesindeki Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sorunları ve performansları yerinde inceleme ve personelle bir araya gelme konusunda hassasiyet ve titizlikle çalışan Prof. Dr. Bilgiç'e ziyareti sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da eşlik etti.

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Birsen Kahramanoğlu ve daire çalışanlarınca sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Prof. Dr. Bilgiç ve beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kuran ve Genel Sekreter Doç. Dr. Kabadayı, personelin görüş ve önerilerini dinledi.

Bu buluşmaları, yönetim anlayışlarının idrak edilmesi açısından önemli gördüklerinin altını çizen Rektör Bilgiç, söz konusu ziyaretlerin akademik ve idari personelde de pozitif bir izlenim bıraktığını ve çalışanların istek, gayret ve azmiyle başarıya ulaşacaklarını söyledi. Yoğun ziyaret taleplerini eritebilmek için randevusuz 'açık kapı personel ziyareti' uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Prof. Dr. Bilgiç, mevcut yönetim olarak bu görevi, nöbet anı olarak değerlendiklerini belirterek, 'Sadece sorumluluğun hakkını verme çabası içindeyiz ve bu nöbet anını, objektif yönetim anlayışı ve tarzı ile anlamlandırmak istiyoruz' diye konuştu.

Rektör Bilgiç, unvanların hepsinin geçici olduğunu ve bunların esasında sadece hizmet etmek için olduğunu vurgulayarak, 'Bu mevkiyi devletin bizlere güvenip teslim ettiği yerler olarak kabul ediyoruz. Bizim amacımız, o koltukların insanlara hissettirdiği itibar duygusunu yaşamak değil, bizler yalnızca içerisinde bulunduğumuz bu güzide kurumun en üst düzeyde başarı gösterecek adımlar atmasını, değişim ve dönüşüme ayak uydurmasını mümkün kılacak çalışmaları hayata geçirmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

'Sorunlara doğru teşhis konulmalı'

'Siz değerli çalışanlarımızdan uyarıcı bilgilendirmeler bekliyoruz' diyen Prof. Dr. Bilgiç, ' 'Ben dile getirsem, ifade etsem ne olacak' diye katiyen düşünmeyin. Yararı olacağına inandığımız fikirleri, projeleri emin olun değerlendireceğiz' ifadesini kullandı.

Sorunlara doğru teşhis koymanın önemine de değinen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, her bir çalışanın yetkin olduğu konularda söz sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi.