ANTOB'un düzenlediği Türk-Alman Forumu Programı Antalya'nın Belek ilçesinde bir otelde gerçekleşti. Foruma, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra Alman Seyehat Acentelar Birliği Başkanı Fiebig, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yerli ve yabancı turizm işletmecileri katıldı.
Toplantıda konuşan Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye'nin yaşadığı zor günlerde yanında olmak için burada olduklarını belirtti. Türkiye'nin yeri doldurulamaz bir ülke olduğunu söyleyen Fiebig, dünya genelinde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, bunu bir meydan okuma olarak nitelendirdi.
'Yüzde 100 güvende hissetmenin mümkün olmadığını gördük'
Türkiye'nin yaşadığı terör sorunun sadece Türkiye'ye has bir şey olmadığını vurgulayan Fiebig, Avrupa'daki diğer turizm bölgelerinde de bu sorunun yaşandığına işaret etti. Fiebig, 'Tüm Avrupa belki tüm dünyayı kasıp kavuran terör müşteride güven endişesi oluşturdu ve korku yarattı. Terör olaylarının müşterinin eğilimini değiştirmeye sebep olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'daki saldırı sonrasında çok ciddi rezervasyon iptalleri oldu ama bu refleks kısa sürdü ve yeniden seyahatler başladı. Paris, Brüksel, Almanya'nın kapısında da yaşanan bu tür saldırılar dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvende hissetmenin mümkün olmadığını gördük. Ama biz müşterilerimize Türkiye'de yüzde 100 güvende hissedebileceğini anlatmamız lazım' diye konuştu.
'Alman dostlarınız yanınızda'
Medyanın terör konusunda hassas davranması gerektiğini de belirten Fiebig, 'Müşteriye doğru bilginin ulaşmasını sağlamalıyız. Yanlış bilgilerin müşteriye ulaşmasını engellemeliyiz. Kişisel olarak Türkiye ve Türk turizm endüstrisine çok ciddi bağımlılığımız var. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı olarak Türkiye dostluğumuzun altını kalın bir şekilde çizmek istiyorum. Alman dostlarınız yanınızda ve tekrar Türk turizmini çok güçlü konuma getirmek için yanındayız' dedi.

Alman Seyehat Acentelar Birliği Başkanı Fiebig: "Türkiye’deki terör saldırıları