Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuarda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun ise bakanlık tarafından geliştirilerek uygulamaya konulan 'Milli Tarım Projesi'nin Türkiye'nin tarım alanındaki potansiyelini ve hedefini ortaya koyduğunu, bu kapsamda verilecek desteklerle çiftçilerin ve üreticilerin daha güzel çalışmalara imza atacağına inandığını kaydetti.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan' da dünyada tarıma elverişli arazilerin azaldığını belirterek, 'Dünyada tarıma elverişli araziler azalıyor. Her yıl yaklaşık 12 milyar hektar arazi tarım vasfını yitiriyor. Ülke olarak tarım arazilerimizi korumak, üretimimizi artırmak ve gıda güvenliğimizi sağlamak bizim için hükümetimizin en öncelikli politikasıdır. Son 14 yılda tarımda her alanda reform yapmaya çalıştık' diye konuştu.
Çorum'un tarım, sanayi ve turizm de çok iyi yerlere gideceğini, bunlarla ilgili de hakkında ise projeler hazırladıklarını vurgulayan Vali Necmeddin Kılıç ise, 'Çorum Türkiye'nin seçkin illerinden birisidir. Yarınlara umutla bakan bir il. Çorum'da iktidar muhalefet uyumu da muhteşem. Bu ilin üzerine bereket, hayır sağanak sağanak yağacak. Çorum'da bir vizyon belirledik. Çorum bir tarım, sanayi, turizm ilidir. Bu üç başlıkta çok iyi yerlere gideceğiz' şeklinde konuştu.
Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş'ta, 'Tarımı İç Anadolu'da ne kadar geliştiriyorsak ticareti de geliştiriyoruz. Tarım ürünlerini sanayi ile birleştirirsek İç Anadolu zenginleşir' dedi.
Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini gezen protokol üyeleri, stantları tek tek gezerek sergilenen ürünler ve makinalar hakkında bilgi aldı. Fuarın 27 Kasım tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

Çorum Tarım Fuarı açıldı