Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından 15 Temmuz'un simge ismi Şehit 'Ömer Halisdemir'e mektup' yarışması başlattı.
Proje düzenleme komisyonu adına açıklama yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ömer Tokgöz yarışma hakkında bilgiler verdi. Tokgöz, '15 Temmuz akşamı ülkemiz, tarihinin en sıkıntılı günlerinden birisini yaşadı ve milletçe çok büyük bir badire atlattık. Yıllardır sureti haktan ve halktan gözükerek, milletimizin maddi ve manevi duygularını sömürüp, devletimizin altını oymak suretiyle darbe hazırlığı yaparak ülkemizi bölmek isteyen hainleri, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devlet büyüklerimizin dirayeti, aziz milletimizin vatan aşkı ve cesareti sayesinde şimdilik bertaraf etmeyi başardık. Fakat Anadolu coğrafyası üzerinde oturmanın tarihin her sayfasında büyük bedelleri olmuştur. Neredeyse, her bir metre karesine bir şehidin düştüğü bu aziz vatan toprağı, her zaman Ehli Salib'in iştahını kabartmış ve bu süfli emellerine ulaşmak maksadıyla bazen kendileri, kimi zaman ise taşeronları vasıtasıyla, bazen de içimizden kiraladıkları vatan hainleri üzerinden ülkemizi bölmek istemişlerdir. Bu durumdan hareketle, vatan sevdalısı insanların her daim uyanık olmak ve bu hain suikast girişimini unutmamak ve unutturmamak gibi bir vazifesi vardır. Zira unutmak rehavet anlamına gelir ki, düşman en çok bu durumdan hoşlanır. Bizler de Düzce Hamit Şerifoğlu Ortaokulu öğretmenleri olarak, unutmamak ve unutturmamak adına, bir türlü bitmek bilmeyen o uzun ve zifiri gecede vücuduna 30 kurşun yiyerek vatanı için bedel ödemiş, 15 Temmuz'un simge ismi şehit 'Ömer Halisdemir'e mektup' temalı Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel ortaokullar arasında mektup yarışması düzenledik' dedi.
Yarışmanın finali Şehidin doğum gününde
Ömer Tokgöz, yarışmamızın finali ise Şehidimizin doğum günü olan 4 Mart'ta olacağını işaret ederek 'Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanımız ve şehidimizin ailesinin de davetli olacakları bir finalle Düzce'de yapılacaktır. Yarışma akabinde; 81 ilin birinci olan eserlerini kitaplaştırarak, 5 bin adet basımı yapılacak ve Cumhurbaşkanımıza ve Meclis başkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve tüm milletvekillerimize, Tüm valilerimize ve kaymakamlarımıza, Bakanlığımıza bağlı tüm taşra il ve ilçe müdürlüklerine ve diğer bakanlıkların taşra il müdürlüklerine, Kitapta eseri bulunan tüm öğrencilerimize ve okul müdürlüklerine, Düzce ilindeki tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlara dağıtımı sağlanacaktır' dedi.
Son müracaat 19 Aralık
Tokgöz, yarışmanın Türkiye'deki tüm ortaokullarda okuyan öğrencilerin katılabileceğini belirterek 'Bastırılacak eserde yayımlanmak üzere başta Cumhurbaşkanımız, Meclis başkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın kitap hakkındaki görüşleri yazılı olarak talep edilecektir. Bu yarışma Ülke genelinde 17 bin 500 civarında resmi ve özel ortaokulda eğitim gören yaklaşık 5 milyon ortaokul talebelerimizi ilgilendirmektedir. Talebelerimizin yarışma takvimi içerisinde eserlerini tamamlaması gerekmektedir. Mektupların 19 Aralık tarihine kadar okul komisyonları tarafından değerlendirilerek İl Komisyonlarına teslim edilmesi zaruridir. Bu anlamda tüm ortaokul öğrencilerimizden, velilerimizden, idareci ve öğretmenlerimizden daha fazla ilgi ve alaka beklemekteyiz. Bahse konu bu projemiz kapsam, cesamet ve detay açısından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk olma özelliğine sahiptir' dedi.