Farklı özelliklerle dünyaya gelen erkek ve kadının eşit olduğunun ifade edildiği açıklamada Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, hak ve adalet gibi değerlerin toplumda güvence altına alındığında kadına yönelik şiddete karşı kadının kendisini güvence altına almış olacağını söyledi.
Kadın Kolları Başkanı Düğer, 'İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınlarıyız. Yaşamımızın her alanında hak ve adalet mücadelesi geçmektedir. Çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirme çabamız her zaman var.'dedi.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun daha fazla duyarlılık göstermesi gereğini ifade eden Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, 'Bize düşen görev mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Mağduriyetleri ortadan kaldırırken iyi örnekleri de topluma daima anlatmalıyız. İyi örnekler yaygınlaşırsa kötü de toplumda kendisine yer bulamayacaktır.'diye konuştu.
Anıt Meydanda yapılan basın açıklamasının ardından AK Partili kadınlar şiddete hayır yazılı broşür dağıtarak basın açıklamasını sonlandırdı.

Kadına yönelik şiddete AK Parti Kadın Kollarından tepki