Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi açıldı. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz serginin açılışını birlikte yaptı.
24 Kasım günü münasebetiyle açılan sergide, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan 100 civarında fotoğrafın büyütülmüş kopyaları ile darbe sürecini anlatan görseller yer alıyor. Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinden sonra açılışı yapılan sergiyi daha ilk günden yüzlerce kişi gezdi. Bir hafta boyunca Belediye Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açık kalacak olan fotoğraf sergisi tüm vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.15 Temmuz gerçeğini çeşitli fotoğraflarla anlatan sergi daha sonra Torbalı Meydanı'na taşınacak. Böylelikle 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Sergisi daha çok insana ulaşması amaçlanıyor.
'Tüm vatandaşlarımızın gezmesi lazım'
Torbalı'da yaşayan herkesin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Sergisi'ni görmesi gerektiğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 'Burada sergilenen fotoğrafların her biri tarihe tanıklık etmektedir. Bu fotoğraflar 15 Temmuz'daki alçak darbe girişimi sırasında milletin demokrasiye ve vatanına nasıl sahip çıktığının da birer şahididirler. Özellikle gençlerimizin bu sergiyi gezmeleri gerektiği kanaatindeyim. Bu vesileyle, 15 Temmuz'da vatanın ve milletin bekası için şehit düşenleri bir kez daha rahmetle anıyorum' dedi.

15 Temmuz şehitleri anısına fotoğraf sergisi