OMÜ Vakfı Koleji, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okulun konferans salonunda bir kutlama töreni düzenledi.

Törene; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük ve Başkan Yardımcısı Süheyla Erol ile yönetim kurulu üyeleri, OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt ve okul öğretmenleri katıldı.

Okulun faaliyetlerini tanıtan sinevizyon gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını, OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük yaptı. Prof. Dr. Kütük, "Bir ideal, bir ilke, bir hizmet mesleği olan kutsal öğretmenlik mesleğini hakkıyla yerine getirdiğinize inanıyoruz. Hepinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum" dedi.

"Öğretmenlerin fedakarlığı her türlü takdirin üstünde"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise ülkeyi sevmenin gereklerini yerine getirmek için en anlamlı mesleğin öğretmenlik olduğunu ifade ederek, "Bu mesleğin mensuplarının, ülkemiz ve milletimize güzel bir gelecek sunmak için çocuklarımız eliyle ne kadar çabaladıklarını biliyoruz. Günlük sorunlara rağmen, bu görevi sürdürmek için gösterilen fedakarlık her türlü takdirin üstünde" diye konuştu.

OMÜ Vakfı Koleji'nin düzenlediği törende bulunmaktan özellikle memnuiyet duyduğunu dile getiren Rektör Bilgiç, "OMÜ Vakfı'na ait bir okulun olması üniversite olarak bizi ayrıca mutlu ediyor. Konum itibarıyla üniversitenin bu kadar yakınında bulunmasını da, öğretmen olmak isteyen öğrencilerimiz için bir şans olarak görüyorum. Bu okul, onlara staj yapabilecekleri güvenli bir ortam sunuyor' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin iyi yetişmiş, milletine ve devletine bağlı, aynı zamanda dünya gerçeklerinin de farkında olan nesillere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bilgiç, bu nesli topluma kazandırmada en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğinin altını çizdi. Bilgiç, "Gençlerimizi kendine güvenmeyen, kendi aklına güvenmeyen insanlar haline dönüştürüp birtakım yanlış yollara sevk eden anlayıştan uzak kalabilecekleri bilgiye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda tüm öğretmenlere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyen Rektör Sait Bilgiç şunları söyledi: "Biz bu okulu üniversitenin bir birimi olarak görüyoruz. Okul için elimizden geleni yapmaktan da kaçınmayacağımızı bilmenizi istiyoruz. OMÜ Vakfı da hem bu okulla hem de üniversiteyle oldukça ilgili. Bu ilgi ve alakanın daha çok güçlenerek somut projelerle önümüze çıkacağını düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve OMÜ Vakfı üyeleri, öğretmenlere plaket ve çiçek takdim ederek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Törende, OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt'un Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e hediye ettiği, Rektör Bilgiç'in ilkokul karnesinin bulunduğu tablo ise oldukça ilgi gördü.

Öğretmen Günü için özel olarak hazırlanan pasta kesiminin ardından tören sona erdi.