AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, burada yaptığı konuşmada, dünyada da ülkemizde de bütün bilinçlendirme çalışmalarına rağmen kadına yönelik şiddetin hala devam ettiğini belirterek, 'Biz de bu konuda toplum olarak kadına şiddete 'hayır' diyeceğiz. Bunu sadece 1 güne hapsetmeyeceğiz. Bundan sonra ev, mahalle ziyaretlerinde, toplantılarda, sokakta sesimizi yükselterek, kadın arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz' dedi.
'Kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız'
AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen de Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak bir basın açıklaması yapıldığını ve birçok yerde meydanlarda yürüyüş olduğunu ifade etti. Evsen, Diyarbakır'ın güvenlik konusunda hassas bir bölge olması nedeniyle il binası önünde açıklama yapmayı uygun gördüklerini dile getirerek şunları kaydetti:
'Kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan hakları olduğunun farkına vardığımızda başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi de çözebiliriz. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazık ki türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelebilmektedirler. Şiddet toplumun her kesiminde farklı durumlarda meydana gelmektedir. Kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren cinsten ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmakta biz kadınların elindedir.'

AK Parti’li kadınlar, kadına şiddete ’hayır’ dedi