CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'nun Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin FETÖ ile mücadelesini desteklemek için planladığı 56 kilometrelik yürüyüşüne başladı. Kılıçdaroğlu'nun Söke'den başlayarak Didim'e kadar sürecek yürüyüşünün startı Söke-Kuşadası Çevreyolu girişinde bulunan alışveriş merkezi önünden verildi. Geçtiğimiz yıl CHP Didim İlçe Başkan adaylığını açıkladıktan sonra arabasının camları kırılan ve aracının içine iki kurşun bırakılan Ali Sakaroğlu'nun kefen giyerek katılığı yürüyüşe 2 yıl önce CHP'li Didim Belediyesi'nin Yalı Caddesi'nde gerçekleştirdiği düzenleme çalışması sırasında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden taşeron işçi Levent Bakay'ın babası Necati Bakay da destek verdi.
Kılıçdaroğlu'nun Sakaroğlu ve Abay ile birlikte 5 kişilik birlikte gerçekleştireceği yürüyüşün ilk kilometrelerinde grup ile birlikte yürüyen yaklaşık 20 kişi, ellerindeki Türk Bayrakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri, CHP ve CHP'li Didim Belediyesi'ni eleştiren dövizlerle destek verdi. İstanbul'dan gelen Ozan Ali Sultan da, yürüyüş öncesi toplanma alanında mini bir konser verdi.
Yürüyüşe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartlarıyla başlamalarının bir anlam taşıdığını ifade eden Celal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; bu PYD, FETÖ ve küçük yaşta kızlara tecavüz edenleri protesto emek için yola çıkıyorum. Didim Belediyesi'nden FETÖ'ye aktarılan paraların hesabının sorulmasını istiyorum. Duyumlara göre Didim Belediyesi'nden FETÖ'ye bağlı şirketlere aylık 500 bin TL para aktarılmış. Bu mücadeleyi Cumhurbaşkanımızdan da, Başbakanımızdan da, CHP'den ve MHP'den de istiyorum. Ağabeyimin dediği gibi; temiz ve dürüst savcıları ben de göreve çağırıyorum. Bu konulara el atsınlar' dedi.
Elinde taşıdığı 'FETÖ'cüler abimi de kandırmış' yazılı dövizle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Kılıçdaroğlu, CHP'nin içerisinde FETÖ'cü milletvekili olup olmadığı sorusuna cevap vermedi. Kılıçdaroğlu, 'Onlar kendilerini biliyorlar. Yürüyüşle ilgili olarak ağabeyimle bir kez görüştüm, 'İyi yapıyorsun. Zaten herkes üzerine düşen görevi yaparsa FETÖ ve PYD temizlenir' dedi. Olumlu baktı. Ben hiçbir partiyi rencide etmiyorum, zaten buna hakkım da yok. Sadece AKP, CHP, MHP ve HDP'nin içerisindeki FETÖ'cülerin temizlenmesini istiyorum. Benim amacım bu. Gece gündüz yürüyeceğim. Gücümün yetiğince ara vermeden yürüyüp 4 günde bitirmeyi hedefliyorum. Hazırlığımızı yaptık. Ya karavan bulacağız ya arabanın içerisinde yatacağız ya da uyku tulumu bulacağız. Eşim rahatsızlığından dolayı bugün buraya gelemedi. Daha sonra bize katılma durumu var' diye konuştu.
'CHP içerisindeki FETÖ'cüleri temizlemedi'
Beyaz kefeni CHP'nin içindeki FETÖ'cülere tepki göstermek için giydiğini kaydeden Ali Sakaroğlu ise, 'Artık yeter; CHP'nin bir an önce FETÖ'cülerden temizlenmesini istiyoruz. AK Parti temizlendi, MHP ve HDP de temizledi. Bu CHP neden temizlenmiyor? Bu kadar basında yer almasına ve bizim gönderdiğimiz belgelere rağmen halen bir şey yapılmıyor. Özellikle CHP'li belediyelerde kadrolaşmış olan FETÖ'cülere dikkat çekmek istiyorum. İsim vermiyorum ama onlar kendilerini biliyorlar. Biz bir an önce adımların atılmasını bekliyoruz. CHP şimdiye kadar ne yaptı?'şeklinde konuştu.
FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlara destek vermek ve dikkatlerin FETÖ'cülerle işbirliği yapıldığını iddia ettiği CHP'li Didim Belediyesi'ne çevrilmesi amacıyla yürüyüşe başladığını ileri süren Celal Kılıçdaroğlu'nun 4 gün sonra Pazartesi günü bitiş noktası olan Didim Belediyesi önüne ulaşmayı hedeflediğini ifade etti.
Öte yandan yürüyüşe, Didim'de inşaat ruhsatları iptal edilen ve belediye yönetimi ile sorun yaşayan bir firmanın temsilcisinin de destek verdiği görüldü.

Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin FETÖ’yle mücadelesine destek yürüyüşüne başladı