Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen ve 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan açıklamada konuşan AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları İl Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, insanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduklarını söyledi.
İçinde bulundukları çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağının da kendileri olacağını belirten Orhan, 'Kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz' dedi.
Kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu ifade eden Orhan, 'Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Başta aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde' diye konuştu.

AK Partili kadınlardan şiddet bildirisi