Bakan Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığı ve bağlı kurumların 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2015 Kesin Hesap Kanun Tasarısı hakkında bilgi verdi.
Bakan Ağbal, yatırımın, üretimin teşvik edildiğini söyleyerek, 'Ekonomimizin rekabetçi yapısını güçlendirmek için ve iş yapma olanaklarını daha da iyileştirebilmek için önemli düzenlemeleri ardı ardına yapıyoruz. Yeni iş kuran gençlerimizin 75 TL'lik kazancına 3 yıl boyunca gelir vergisi istisnası getirdik. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin TL'ye kadar kazancından gelir vergisi almıyoruz. Sermaye şirketlerinde pay devirlerinde damga vergisi ve noter harcını kaldırdık, hisse değişimini kolaylaştırdık, kuruluş aşaması da defter tasdik işlemlerinde harç alınmamasını sağladık' ifadelerini kullandı.
Teşvik sisteminde değişiklik yaptıklarını belirten Ağbal şunları kaydetti:
'Yatırımı hızlıca hayata geçirebilmek için proje bazı 'Süper Teşvik' modelini hayata geçirdik. Süper Teşvik modelinde teşvik modeline ek olarak on yıla kadar kurumlar vergisi istisnası getirdik. Süper Teşvik kapsamında kamu alım garantisi, bedelsiz hazine taşınmaz devri, yatırıma ortak olma, ücret, enerji desteği gibi normal klasik teşvik sisteminde olan maliyetleri azaltan, yükümlülükleri düşüren hem de yatırımın karlılığını arttıran önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. İndirimli kurumlar vergisi uygulamasında yatırım döneminde yararlanabilecek olan yüzde 80 oranını yüzde 100'e çıkarma konusunda yetki aldık.'
MASAK ve ilgili kurumlarla terörün finansmanına yönelik mücadele ettiklerini söyleyen Ağbal, suç gelirlerinin aklanmasının ve terör finansmanıyla mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu devam ediyor