Tokat'ın Zile ilçesi ve çevresinde sulamada yeni bir döneme giriliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, 'AK Parti hükümeti Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bununla ilgili adımları hızla atıyor. Artık eski usullerle sulama kalkıyor, modern bir sulamanın alt yapısını hızla kuruyoruz. Süreyyabey Barajı'nda Aşağı Çekerek 1.merhale projesinin, 1. kısım inşaat ihalesi 24 Kasım 2016 tarihinde yapıldı. İhaleye on bir firma katıldı. Komisyon kararından sonra 2-3 ay içinde ihale sonuçları açıklanacak' dedi.
Göçer, su ile buluşacak olan Zile ovalarında verimin artacağını ifade ederek, '16 km boru hattına sahip, 5554,80 ha sulama alanlı, 150 milyon TL inşaat bedelli, Zile, Maşat, Reşadiye, Çekerek ve Memure ovalarını içine alan Süreyyabey Barajı 1.kısım inşaat ihalesi, Zile ve çevresinin sulanmasında, tarımın gelişmesinde büyük rol oynayacaktır. Türkiye'nin 9.büyük barajı olan Süreyyabey Barajı, proje çalışmalarının tamamlanmasıyla 17.116,10 ha alanı sulayacak. Su toprakla buluştuğunda Zile ovalarından daha çok verim elde edilecektir. Üretimin armasıyla birlikte Tokat ekonomisi canlanacak ve gelir seviyesi yükselecektir. Bulunduğumuz coğrafya içinde en verimli topraklara sahip bölgemizde insanımızın yüzü gülecektir. Tokat'ın kalkınması birinci önceliğimiz. Bunun için devletimizin her türlü imkanını seferber ediyoruz. Tokat ekonomisini canlandırmak için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz' diye konuştu.
Prof. Dr. Göçer, '2017 yılında da Süreyyabey Barajı'nın 2. kısım inşaat ihalesi ve malzeme alımı yatırım programına, uygulama planına dahil edilecektir. Bu kapsamda ihale çalışmaları hızlandırılacak' şeklinde konuştu.