MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 'Öğretmenler Günü' ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaparak hem öğretmenlerin sorunlarını hem de FETÖ soruşturmaları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını gündeme getirdi.

Usta, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu belirterek, "Ancak öğretmenlerimizin özverili ve gayretli çaba ve çalışmalarına rağmen, hala sorunlarının altında ezildiklerini görmek bizim için son derece üzüntü vericidir. Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır' ifadelerini kullandı.

BORÇ İÇİNDELER
Öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Usta, 'Borçlanarak ve faize bulaşarak hayatlarını idame etmek zorunda kalan öğretmenlerimiz, zorunlu ihtiyaçlarını bile zor karşılayabilecek haldedirler. Kamu-Sen ve Eğitim-Sen verilerine göre öğretmenlerimizin yüzde 89,2'si borç sarmalı içindedir. Bize düşen öğretmenlerimize kulak vermek, sorunlarına eğilmek, onları içine düştükleri sosyal, ekonomik ve mesleki darboğazlardan çekip çıkarmaktır' dedi.

YAPILAN YANLIŞ
Usta, bazı öğretmenlerin FETÖ soruşturması kapsamında mağdur edildiğini de ifade ederek, "15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasından sonra şimdiye kadar 30 bini aşkın öğretmen memuriyetten çıkarılmıştır. Elbette FETÖ'yle mücadelede suçu sabit görülenler, geleceğimizin güvencesi olan evlatlarımızı zehirleyenler, bu ihanet şebekesine yardım ve yataklık yapanlar, bir terör örgütünün lehine faaliyet gösterenler yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Ancak, Anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle, sırf malum bir bankayla zorunluluktan dolayı parasal konularda iş ve işlem yaptı diye veya bazı dershanelerde görev aldı bahanesiyle bir öğretmene FETÖ'cü damgası vurmak, itibarından ve ekmeğinden mahrum etmek yanlıştır" şeklinde konuştu.