Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali ile Yönetim Kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Genç, "Hükümetimiz dünya ölçeğinde çalışmalara imza atarken, bizler de yerel ölçekte koşmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 2023'ün Yeni Türkiye'sini inşa etme yolunda göstermiş oldukları azim, kararlılık ve mücadeleye Canik Belediyesi olarak katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

'YENİ ANAYASA ŞART'

Yeni Türkiye için yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğuna işaret eden Genç, "Eğer 2023'te ve ötesinde güçlü bir Türkiye istiyorsak, 2023 yolunda Türkiye'nin yapması gereken en önemli şey, Anayasa'nın değişimidir. Hükümetimiz bu konuda gerekli çalışmaları en ince ayrıntısına kadar yapmaktadır. Biz de Yeni Türkiye Yolunda Konferansları düzenleyerek, Hükümetimizin hedefine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İlk olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk, 29 Ocak Cuma günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Başkanlık Sistemi'ni ve gerekliliğini anlatacak" diye konuştu.

'ŞEHİR OLARAK BİRLİK OLMALIYIZ'

Yeni Türkiye yolunda şehirlere büyük görevler düştüğünü ifade eden Genç, "Tıpkı medeniyetimiz geçmişte nasıl ki dünyaya öncü olduysa, bugün de yeni bin yılın başında dünyaya öncü olacak Türkiye'yi oluşturmamız gerekmektedir. Ancak Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Hükümetler devletin yapısını işletir, ahengini sağlar, ancak şehirleri ileriye götürecek olan yerel yönetimlerdir. Şehirlerimiz ileriye gittikçe ülkemiz de ilerleyecektir. Çünkü marka şehirler marka ülkeleri oluşturur. Bütün gayemiz bu. Bunu başarmak için şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız" şeklinde konuştu.

Dernek olarak amaçlarının Samsun'da yaşayan Bayburtluların birlik, beraberlik ve dayanışmasını sağlamak olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Hakan Tali de, Canik'te belediye yapılan çalışmaların oldukça başarılı olduğunu söyledi. Ziyaretin sonunda Başkan Osman Genç, Tali'ye seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.