Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir konferans düzenlendi.
Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği'nin (KEBSED) katkısıyla düzenlenen konferansta Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı Trabzon Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Neşe Uzuner bir konuşma yaptı. Uzuner, kadına yönelik şiddetin sona ermediğini artarak sürdüğünü vurgulayarak Trabzon'da toplam 3 bin 244 kişinin şiddet temelli sorunlar nedeniyle merkezlerine başvuruda bulunduğunu kaydetti.
Merkezlerinin hem şiddetin önlenmesi için bilgilendirme çalışmaları yaptığını hem de şiddete uğrayan kadınlara destek olduğunu ifade eden Uzuner, 'Trabzon'da geçtiğimiz yıl şiddetli temelli gerekçelerle toplam 3 bin 244 kişiye yardımcı olduk. Şiddete uğrayan kadınlar, kişisel olarak, kolluk kuvvetleri, Alo 183 hattı ve de 3. kişiler aracılığıyla bize başvuruyor. Türkiye'de şiddet gören kadınların başvurabileceği toplam 3 bin 433 Kadın konukevi bulunuyor. Şiddete karşı verilecek mücadelenin başarılı olabilmesi için çok geniş bir işbirliği ağına ihtiyaç var' dedi. .
TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da merkezlerinin en öncelikli gündem maddelerinden birisinin kadın meselesi olduğunu dile getirdi. Kadın hareketinin çok güçlü olduğu Trabzon'da Avrupa Birliği'nin kadın politikalarının hedefler anlamında bölge gündemiyle örtüştüğünü de kaydeden Karbuz, bu anlamdaki çalışmalarının süreceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği Başkanı Ayşegül Akyüz, Trabzon Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Neşe Uzuner'e plaket sundu.

Trabzon’da 3 bin 244 kadın şiddete uğradığı gerekçesiyle başvuruda bulunmuş