İlçenin 173 kilometrelik içmesuyu şebeke hattının yenilenme çalışmaları, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve yüklenici firma temsilcilerinin katılımı ile kesilen kurban ile start aldı.
Yapımına başlanan içmesuyu şebeke hattı ile ilğili bilgi veren Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, seçim döneminde ilçe içmesuyu şebeke hattını değiştirmek adına bir söz verdiklerini hatırlatarak, 'Şükürler olsun ki bugün bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 173 kilometrelik içmesuyu şebeke hattımızın yenileme çalışmaları bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. İçmesuyu şebeke hattı çalışmaları İHT Mühendislik-Aydınlar Mühendislik iş ortaklığında gerçekleştirilecek' dedi.
'10 milyon liralık Yatırım'
Bunun yanında mevcut su deposuna ek olarak 2 bin 500 metreküplük içmesuyu deposunun da yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Eyvaz, mevcutt su deposunda da rehabilitasyonunun yapılacağını vurguladı.
İçmesuyu çalışmalarının maliyetine ilişkin olarak bilgiler veren Başkan Eyvaz, '01.01.2018 tarihinde bitirilmesi hedeflenen çalışmanın maliyeti 10 milyon 229 bin TL'dır. İlçemize hayırlı olsun' şeklinde konuştu.
İçmesuyu şebeke hattı yenileme projesi hakkında teknik detaylar hakkında bilgiler veren İnşaat Mühendisi Zafer Demiral ise, 173 kilometrelik içmesuyu şebeke hattında boruların yenilenmesi, 2 bin 500 metreküp içmesuyu deposunun yanı sıra SCADA otomasyon sisteminin kurulacağını, 5 bin adet abone bağlantısının yapılacağını belirtti.
İş bitirme tarihinin 01.01.2018 olduğunu ancak kendilerinin bunu mümkün olan en erken sürede bitirmeye gayret edeceklerini belirten Zafer Demiral, İHT Mühendislik-Aydınlar Mühendislik iş ortaklığında yapılan projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Alaca’da İçmesuyu şebeke hattı çalışmaları start aldı