Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane'de yatırım bedeli 262 milyon lira olan 22 tesisin temelini attı, 6 tesisin ise açılışını yaptı.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende FETÖ'nün darbe girişimine değinen Bakan Eroğlu, bütün millet gibi Gümüşhanelilerin de kahramanlık destanı yazdıklarını dile getirdi. 15 Temmuz'un sadece darbe girişimi değil, vatanı bölme ve işgal etme girişimi olduğuna dikkati çeken Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dirayeti, cesareti ve milletin kahramanlığıyla bu girişimin püskürtüldüğünü vurguladı.
Gümüşhane'ye 37 yatırım müjdesi
Gümüşhaneli vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Eroğlu, 'Gümüşhane'ye gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Gümüşhaneli hemşerilerime 40 yatırımın müjdesini veriyorum. Baraj, gölet, sulama tesisi, taşkın koruma tesisleri, orman köylülerine kredi, mera ıslah çalışmaları, gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile DKMP projelerinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 310 milyon lirayı buluyor. Gümüşhane bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi. Kıyıda köşede unutulmuş bu ili bizim hükümetimiz hatırladı' diye konuştu.
'Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız'
Gümüşhane'ye daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, '15 Eylül 2013, 15 Şubat 2015 ve 3 Ekim 2015 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Gümüşhane'ye toplam 510 milyon TL'lik 72 müjde vermiştim. Bugün ki 310 milyon lira yatırım bedeline sahip 37 müjde ile son 4 yılda Gümüşhanelilere toplam 820 milyon TL'lik 109 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız' değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 28 tesisin toplu olarak temellerini atarak açılışlarını yaptı.
Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun gerçekleştirdiği merasimde bulunan tesislerin 11 adedi baraj ve gölet, 2 adedi sulama tesisi, 11 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi OGM tesisi ve 3 adedi de DKMP tesisinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 262 milyon lirayı buluyor.
Bakan Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan DSİ'ye ait tesislerin hizmete alınması ile 66 bin 350 dekar zirai arazi modern sulama sistemi ile sulanacak, 15 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca 7 köy, 3 belde, 2 ilçe ve 110 dekar alan taşkın zararlarından korunacak. Eroğlu'nun, Gümüşhane'de düzenlediği törende ayrıca 3 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 10 aileye Orköy kredisi verildi.

Bakan Eroğlu, Gümüşhane’de temeli atma açılış törenine katıldı