AYDEMİR TARIM POLİTİKALARINI ELE ALDI
Tarım Bakanlığı Bütçesini milli ve manevi kavramlar odağında ele alan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Milletvekili Aydemir, 'Tohum, toprak ve vatan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını ifade eden kavramlar. Tabii, bunları ekonomik ve fiziki anlamından ziyade üzerine manevi ve millî manalar yükleyerek söylüyorum ve 3 ziynet olarak tarif ediyorum bunları. Varoluş sebebimiz, yaşama gayemiz bunlar. ' diye konuştu.
MİLLİ KİMLİĞİ TARİF EDEN ÜÇ TEMA
Üç kavramı kimlik ve benliğimizin tarifi olarak vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Bizde tohum mübarektir, toprak mübarektir ve vatan, uğrunda can verme sırrına erenlerin ruhaniyeti manasında, şair Kuntay'ın tarifiyle 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' ve vatan mübarektir. Ve toprak… Üstadımız, milli şairimiz Akif'in 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.' vurgusuyla kaydettiği üzere aziz ve mukaddes... Ve tohum... İki bin yıldır yalnız Anadolu'ya değil, cihana ektiğimiz adalet ve kardeşliğin ifadesi. Tohum, toprak ve vatan… Kimliğimiz ve benliğimizin tarifi bunlar. ' dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TESPİTİ
Değerlendirmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tespitlerine yer veren Milletvekili Aydemir, 'Bu noktada, Türkiye'de her alanda ak süreci başlatan Sayın Cumhurbaşkanımızın Millî Tarım Projesi tanıtım etkinliğinde toprağa düşerek onu vatanlaştıranlara telmihen yaptığı tarihî tespitlerini paylaşmak isterim. Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor: 'Anadolu, Selçuklu, büyük Selçuklunun Sultan Alparslan'la bu topraklara attığı tohumların üzerine inşa edilmiştir. Osmanlı, Anadolu Selçuklunun bu topraklarda besleyip güçlendirdiği tohumların izi takip edilerek kurulmuş bir devlettir. Cumhuriyet de Osmanlı'nın geniş bir coğrafyaya yaydığı zengin tohum varlığından elimizde kalan bakiye üzerinde vücut bulmuştur.' ifadelerini kullandı.
BİRLİK VE BERABERLİK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlik, beraberlik vurgularına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti, 'Bu muazzez coğrafya üzerine ekilen adalet ve kardeşlik tohumlarına kayıt düşüyor Sayın Cumhurbaşkanımız. İşte tarihi tespiti şöyle: 'Ecdadımız her dönemde, gittiği her yerde toprağın altını bereketli kılmanın, üzerini de mamur etmenin çabası içinde olmuştur. Bu şekilde geniş bir coğrafyada atılan o sevgi, dostluk, kardeşlik tohumları, aradan asırlar geçse de canlılığını sürdürmektedir. Sadece biraz suya, biraz gübreye, biraz emeğe, velhasıl sevgi, dostluk, kardeşlik tohumlarının yeniden yeşertilmesine ihtiyaç vardır. Biz on dört yıldır Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar kadim tarihî ve kültürel bağlarımızın olduğu her yerde işte bu anlayışla gönül köprüleri kurmanın çabası içindeyiz.' Evet, değerli arkadaşlarım, tohum, toprak ve vatanın bizdeki karşılığı budur. '
TOHUM, TOPRAK VE VATAN KAVRAMLARINI YÜKLENDİKLERİ MANEVİ VE MİLLİ MANA
'Tohum, Toprak ve Vatan' kavramlarını yüklendikleri manevi ve milli manada tarif eden Milletvekili Aydemir, 'Tohum kardeşliktir, toprak bütün cihandır ve vatan şehitler mekânıdır. On dört yıldan bu yana, üslubumuz kardeşlik, muradımız bayrak, millet, devlet ve vatan birliği, seferimiz küresel vicdana insanlık değerlerini taşımaktır. Kardeşlik, ölümüne kardeşlik, vazgeçemeyeceğimiz kıymetimiz. Birlik ve beraberlik, manevi ve kalbi içtenliğimiz. Ve vatan, uğrunda ölmeyi şeref saydığımız aziz ve mukaddes değerimiz. Anadolu bizim için yüksek manaların ifadesidir. Anadolu bizim için şahika değerlerin adresidir. Anadolu, iki bin yıldır kardeşlik, birlik ve bütünlük mirasının tüm cihana yayıldığı maneviyat kalesidir. ' dedi.
VATANI SADECE DİLLE SEVMEK OLMAZ..FEDA GEREKTİR
'Vatanı sadece dille sevmek yetmez. Vatan sevgisi feda gerektirir.' Diyen Milletvekili Aydemir, 'AK dava, bu sevdayı fedalarla, vatan uğrunda kefenini cebinde taşıyan liderin öncülüğünde, yatırımlarla, reformlarla kaydetmiş, on dört yıllık süreçte ülkemize çağ atlatan atılımları gerçekleştirmiştir. 'Ak hizmet' demek, sağlık, eğitim, ulaşım ve enerji alanında kaydedilen reformlar, belki en önemlisi tarım alanında kaydedilen tarihî atılımdır. Şairin 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, kişinin görünür rütbeyi aklı eserinde' dediği gibi, AK hükümetler vatan sevdasını eserlerle, yatırımlarla, reformlarla ortaya koymuş, halk üzerinde muktedir bir güç olmayı değil, halkın hizmetkârı olarak onun iradesine teslim olmayı seçmiştir. ' diye konuştu.