Karadeniz Bölgesi'ndeki faal Rumeli-Balkan ve mübadil dernekleri kahvaltı programında bir araya geldi.

Samsun Mübadele Derneği'nin misafiri olarak Samsun'a gelen bölge dernekleri yeni kurulan Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu hakkında istişarede bulundular.

Ayrıca gelecek hafta yapılacak olan 10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'nin programına dair bilgi aldılar. Kahvaltı programına Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar da katıldı.
Ev sahibi dernek olarak söz alan Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık, "3-4 Aralık tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek olan 10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'ne Balkan ülkelerinden bakan düzeyinde siyasiler, diplomat, araştırmacı, gazeteci ve sanatçılar katılacak.

Kongreye katılacak misafirlerimizden 46'sı bildiri sunacak. Ücretsiz olarak herkesin izleyebileceği kongre; tarih, kültür, siyaset ve sanat alanlarına meraklı herkesi doyuracak" dedi.
Kısa bir konuşma yapan Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Geçici Başkanı Recep Ertorun, "Neredeyse 100 sene önce büyük acılarla terk ettiğimiz toprakları özlüyoruz. Atalarımızın geleneklerini Karadeniz'de yaşatmak istiyoruz. Geçmişte yaşanan ayrışmaların bu çatı altında giderileceğine inanıyoruz" diye konuştu.