Samsun Diş Hekimleri Odası tarafından 22 Kasım Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla Yelken Kulübü'nde program düzenlendi. Programda, alanında uzman kişiler tarafından implant tedavisi, protez ve diş hekimlerinin sorunları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

ODAYA KAYIT ÇAĞRISI
Programın açılış konuşmasını yapan Samsun Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ali Şener, meslek örgütlerinin güçlü bir yapıya sahip olması gerektiğini belirterek, 'Gücümüzü artırmak için meslek örgütlerine sahip çıkılmalıdır. Bu vesile ile kamuda çalışan meslektaşlarımızın odamıza kayıt olması bizleri güçlü kılacaktır' diye konuştu.

DEFALARCA EYLEM YAPTIK
Daha sonra Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, mesleki sorunlardan bahsetti. Yaşanan sorunlardan dolayı defalarca eylem yaptıklarını söyleyen İlker, 'Kamuda çalışan meslektaşlarımıza getirilen performans değerlendirmesinin zorlukları çok sıkıntılıdır. Plansız ve donanımsız şekilde açılan diş hekimliği fakülteleri de ayrı bir sorundur. Çok fazla diş hekimliği fakültesi açıldı, binlerce mezun var ve bu sayı artacak. Mezun olanlar ise büyük bir sıkıntı içerisinde. Çünkü mezun olanların az bir kısmı muayenehane açabiliyor' dedi.

KENDİ BİLDİKLERİNİ UYGULAMAK İSTİYORLAR
Diş muayenehanesi açma koşullarının çok zorlaştığını, neredeyse imkansız bir hale geldiğini ifade eden İlker, 'Meslek örgütleriyle bir araya gelmeden yönetmelikler hazırlanıyor, kendi bildiklerini uygulamak istiyorlar. Oysa 1999 yılında çıkarılan yönetmelik 2015 yılına kadar sorunsuz bir şekilde uygulandı. Çünkü bu yönetmelik meslek örgütleriyle birlikte hazırlanmıştı. Sıkıntılar çok büyük, bu nedenle odalar gücünü üyelerden alır. Odalar, diş hekimlerinin sesidir' ifadelerini kullandı.

4 KONU ELE ALINDI
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Haldun İplikçioğlu 'Dental İmplantlarda Biyomekanik Direnç ve Klinik Kararlar: Titanyum Zirkonyum Alaşımı İmplantların Klinik Önemli' konusunda, Prof. Dr. Şebnem Türkün 'Posterior Restorasyonlarda Farklı Yaklaşımlar: Eski Sorunlara Yeni Çözümler', Doç. Dr. Nuray Çapa 'Sabit Protezlerde Ölçü ve Simantasyon' konusunda ve Prof. Dr. Duygu Saraç ile Doç. Dr. Şafak Külünk 'Komplike Vakalarda İmplant Üstü Protetik Tedavi İşleri' hususunda katılımcılara bilgiler verdi.

Zeynep Irmak ÖCAL