AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci partililerle bir araya geldi.
Bakan Tüfenkci, yaptığı konuşmada Bakan Kılıç ile gün boyu devam eden ve biten spor yatırımlarını yerinde gezdiklerini belirterek, 'Bakanımız sağ olsun bugün çok da cömert davrandı, komşuluğun hakkını verdi, Allah razı olsun' diye konuştu.
Tüfenkci, Malatya'nın her seçimde kendilerine büyük destek verdiğini anımsatarak bu yatırımları hak ettiğini sözlerine ekledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise bir ekip olarak güçlü bir şekilde birçok yatırıma imza attıklarını kaydetti. Kısa süre içerisinde büyük projeleri başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Kılıç, gündeme dair değerlendirmelerde de bulundu.
'Milletimiz onları geldikleri yere gönderdi'
15 Temmuz gecesi ülkenin farklı illerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisine yuvalanan FETÖ mensuplarının başını çektiği darbe girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Bakan Kılıç, 'O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile bütün milletimiz bu hainlere karşı sokağa çıktı meydanlara çıktı. Hangi partiden olursa olsun hangi siyasi düşünceden olursak olalım bayrağımızın altında milli birliğimiz için birleştik. Milletimiz onları geldikleri yere gönderdi ve yargı gerekli müdahaleleri yaptı' şeklinde konuştu.
Muhalefete eleştiri
Hükümet olarak yaptıkları yatırımları eleştiren muhalefete de değinen Bakan Kılıç, 'Sadece laf edenler konuşanlar konuşa dursun. Koskoca yaptığımız yatırımları eleştirme noktasına gidiyorlar. Bu eleştiriyi getirenlere soruyorum, siz bu memleket için ne yaptınız? Nereye bir çivi çaktınız, hangi taşın altını kaldırdınız? Onu bir anlatın, açıklayın da ona göre eleştirilerinizi de dinleyelim' ifadelerine yer verdi.
'2001'de yaşanan ekonomik buhranı kimse hatırlamaz'
Türkiye'de şuanda bir ekonomik kiriz var olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Bakan Kılıç, dünya ekonomisinin bazı değişikliklerin Türkiye'yi de etkileyebileceğini söyledi. Türkiye'nin dünya ekonomisinin bir parçası olduğunu ve bu durumun Türkiye'ye has bir durum olmadığını ifade eden Kılıç, '2001'de yaşanan ekonomik buhranı kimse hatırlamaz. Türkiye'ye yurt dışından Bakan ithal edildi. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın arasındaki kavganın sonucunda gecelik faizler binlerle ifade edildi. Bankalardan kaybedilen paralar, 45-50 milyar dolarlardan bahsediliyor. Şimdi bazıları diyor ya neden Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinde tartışıyorsunuz parlamenter sistem en iyi olanı. Daha şunun şurasında 15 sene evvel masanın bir ucundan diğer ucuna kitapçığı cumhurbaşkanı başbakana attı diye Türkiye yandı. Neredeydi bu parlamenter sistemin savunucuları o zaman. Yanlış hatırlamıyorsam, bürokrasideydi bir tanesi değil mi?' diye konuştu.
'Yok öyle yağma'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o dönem SSK Genel Müdürü olduğunu anımsatan Kılıç, 'Çok müthiş bir bürokrasi görevi ifa ediyordu o zaman genel başkan. SSK döneminde bildiğim kadarıyla iflasa sürüklenmişti. Bir aralar hatırlıyor musunuz seçimde şöyle bir şey söylüyordu 'Bize 4 yıl verin yeter, sadece 4 yıl' yok öyle yağma. 4 yıl alacak, kasayı boşaltacak kaçacak öyle bir şey yok. Millette vermedi o yetkiyi zaten sana' şeklinde konuştu.
Bugün dünya yaşanan olaylardan dolayı Türkiye olarak bazı problemlerin yaşandığını belirten Kılıç, 'Bunlarla ilgili bakanlığımız gerekli önlemleri alıyorlar ama biz yurt dışından bir bakan ithal etmedik, memlekette çok farklı noktalarda sıkıntılar yaşanmıyor. Belli bir geçiş dönemi yaşıyoruz bunu da yaşayacağız, atlatacağız ve yolumuza devam edeceğiz' dedi.
'Böyle bir durum yok'
Ülke olarak geçmiş dönemde yaşanılanların çok çabuk unutulduğunu kaydeden Bakan Kılıç, 'Yani öyle anlattıkları pompaladıkları kadar algı olarak ortaya koymaya çalıştıkları kadar kötü değiliz böyle bir durum yok. 2001 deki durumla bugün olan durum çok farklı. Dolaysıyla yolumuza devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Malatya il teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalar ile şuana kadar yapılan tüm seçimlerde AK Parti'ye en çok destek veren iller arasında yer aldıklarını söyledi.

Bakan Kılıç ve Tüfenkci AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti