Zonguldak Eski Milletvekili ve 23. Donem TBMM Başkanı Koksal Toptan 24-29 Mart 2016'da Japonya'nın Yame şehrinde düzenlenen 25 'Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi Resim Yarışması'nda Türk Heyete başkanlık yaptı. Yame Belediyesi ile yapılan görüşmelerin ardından ileriye dönük ortak çalışmalar yapılması planlandı. Rize ile Japonya'nın Yame şehri arasında çay kültürlerinin benzerlik göstermesi ve çay üzerine ortak çalışmaların yapılmasına yönelik teklife olumlu cevap geldi.


Yame'de 26. düzenlenecek olan "Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi Resim Yarışması"na Rize'den katılım sağlanması için Japon yetkililerin talepleri doğrultusunda "Çay ağacı ve Çay bahçeli" konulu resimler hazırlandı. Hazırlanan 90 resim arasından 30'u komisyon tarafından seçilerek Japonya'daki Zonguldaklı işadamı Murat Ensici'ye gönderildi. Önümüzdeki günlerde Yame Belediye Başkanı ve Cosmo Net Japan Derneği Başkanı ile görüşeceğini ifade eden Zonguldaklı işadamı Murat Ensici, "Sayın Japon yetkililerle makamlarında görüşerek Sayın Köksal Toptan'ın gönderdiği mektubu ve resimleri Belediye Başkanına teslim etmeyi planlıyoruz. THY Osaka Müdürü Cem Aldemir de yapılan etkinliğe çok büyük destek vermişlerdi. Cem Bey bundan sonraki desteklerini Japan Turkey Business Association (Japonya Türkiye İş Derneği) olarak devam ettireceklerini belirttiler. Yine Cem Bey ile ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Koksal Bey'in Türk-Japon Dostluk ilişkilerine tarihte iz bırakacak çalışmalar yaptığını belirtmeliyim. Türkiye tarafındaki çalışmaların da sorunsuz bir şekilde yapılması konusunda vermiş olduğu desteklerinden dolayı Köksal Beye sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.