AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nca, 'Genişletilmiş Belediye Meclis Üyeleri İstişare' toplantısı yapıldı. Toplantıya, Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, İl Başkanı Muhammed Dara Akar, il yönetimi ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Akar, AK Parti kadroları olarak milletten aldıkları destek ve güvenle en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdüklerini belirterek, 'Partimiz bugün için değil yarınlar için, ben için değil biz için çalışıyor' dedi.
AK Parti Diyarbakır teşkilatları olarak yoğun bir sürece girdiklerini anlatan Akar, 'Bu süreçte herkese önemli sorumluluklar düşüyor. AK Parti milletin umudu olarak doğdu. Bugüne kadar istişare kültürümüz ve ortak akılla çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. AK Parti olarak bugüne kadar başkalarının yapılamaz dediği birçok büyük icraatı gerçekleştirdik. Ülkemiz ve bölgemiz AK Parti sayesinde ilklerle tanıştı. AK Parti kadroları olarak, kurulduğumuzdan bugüne kadar milletimizden aldığımız destek ve güvenle her zaman milletimize en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. Bizim için önemli olan, Diyarbakır'ı daima bir adım daha ileriye gitmesini sağlamaktır' diye konuştu.
Son iki yılda çok yoğun ve kritik süreçten geçtiklerini anlatan Akar, şunları kaydetti:
'Bu iki yılda iki seçim, bir darbe girişimi, hendek olayları ve terör olaylarını hep birlikte yaşadık. Buna rağmen, AK Parti'nin ülke genelinde yaptığı hizmetlerin başı yerelde yapılan hizmetlerle ön plana çıktı. Ülkemizin ve Diyarbakır'ın büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu büyük bir liyakatle yerine getireceğinden hiçbirimizin şüphesi yoktur. Bizi halkımıza hizmet yolundan hiç kimse vazgeçiremez.'