Daha önceden FETÖ'ye ait olan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası kapatılarak ismi Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilen okulda, 'Benim Adım 15 Temmuz' konulu resim sergisi düzenlendi. Programda ilk olarak Darbeler ve Aydınlar konulu konferans gerçekleştirildi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa, Vali Abdullah Erin, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Vali Yardımcılarından Onur Kökçü, Yunus Emre Altıner, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi ile öğretmenler katıldı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sümer'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta 15 Temmuz Darbe gecesi, 12 Eylül Darbesi konuşuldu. Yaşanan darbe olayları ve Muhtıralar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sümer, 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde milletin ve devletin dik duruşu sayesinde hain darbe girişiminin geri püskürtüldüğünü vurguladı. Konferans sonrası Vali Abullah Erin'in eşi Gülhan Erin tarafından açılışı gerçekleştirilen 'Benim adım 15 Temmuz' konulu resim sergisi büyük ilgi gördü.
Esentepe Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mücahit Göçer'in koordinatörlüğünü yürüttüğü 350 öğrencinin grup halinde yaklaşık 2 ay boyunca yaptığı 35 farklı eser sergilendi.
Sergilenen 35 farklı eser sergiye katılan katılımcıların büyük beğenisini toplarken sergiye katılan katılımcılar darbe girişimi öncesi FETÖ'ya hizmet veren ve daha sonra kapatılarak Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu ismi verilen okulda serginin yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını vurguladı. Sergide bulunan eserleri tek tek inceleyip daha sonra sergi hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, '15 Temmuz gününden itibaren bugüne kadar halkımız, eğitim kurumlarımız, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz o gün o gece oluşan o birliktelik ruhunu sürekli canlı tutmayı başara bildi. Hemen hemen her hafta Adıyaman'ımızda sivil toplum örgütlerimizden, kamu kurumlarından, STK'lardan bu ihanet teşebbüsünün tüm detaylarıyla vatandaşlarımıza daha detaylı bir şekilde anlatan etkinlikleri var. Bugünde onlardan bir tanesine iştirak ettik. Bu okulun esas sahibi milleti ve esas sahibi olan millete teslim edildi' ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından sergi ve konferansa katılan katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Milli Eğitime devredilen FETÖ okulunda “Benim adım 15 Temmuz” resim sergisi