Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon'da Memur-Sen tarafından düzenlenen teşkilat buluşmalarında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin onurlu duruşuna tosladığını, milletin iradesine sahip çıkarak FETÖ'cü hainleri meydanlardan süpürdüğünü söyledi. 15 Temmuz gecesi sergilenen direnişin tarihe geçtiğini de ifade eden Yalçın, 'Darbelerin panzehiri meydanlardır. Meydanlarına sahip çıkan millet, darbecileri dize getirdi' ifadelerini kullandı.
'FETÖ millete kan kusturdu'
'28 Şubat sürecinde toplumun değerleriyle, diniyle oynayıp milleti manipule ettiler, millete kan kusturdular' diyen Yalçın, 'ABD'deki Yahudi lobilerinin talimatlarını uygulayan paşa 'Bin yıl sürecek' dedi. Ve dayattılar, direttiler, hırpaladılar, tırpanladılar. FETÖ o dönemde açılan otobanın üzerinden yürütüldüğü için bu hacme ulaştı. Çünkü darbeyi beraber gerçekleştirdiler. 'Beceremediniz, bırakın gidin' manşetinin arka planı beraber oynaştıkları zeminlerden kaynaklı. Çünkü oyunu onlar kurmuyor, oyunu kuranlar lordlar kamarası. FETÖ'ye otoban açıldı. Ama Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz. O tarihte 'Okullarımı devlete vermeye hazırım' diyerek kendisini şirin gösterme taktiği yapmıştı arka planda oynadıklarıyla ama şimdi bütün okullar millete kaldı' şeklinde konuştu.
'Türkiye'de 2000 yılından sonra 8 kez darbe girişimi yaşandı'
Konuşmasında 2000 yılından sonra 8 kez darbe girişiminde bulunulduğunu vurgulayan Yalçın, 'Son dönemde Türkiye'de bir Mısır tablosu yaşatmak istediler. Gezi'de başlayan ağaç eksenli hadise meselenin ağaç olmadığı bir noktaya kadar evrildi. Faiz lobisinin bedava kumanyalarını yiyip, bedava biralarını içip, ağaç diplerine kusmuk fırlatanlar Ankara'ya gidip Başbakanına tehdit fırlattıklarında kimin ağzıyla konuştuklarını kendileri teyit ettiler. Soros modeliyle Türkiye'de Mısır'ı yaşatmak istediler' açıklamasında bulundu.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından teyakkuz halinin hala devam ettiğini dile getiren Yalçın, 'Ülkemizin yaşadığı bu travmatik durum, milleti katledenlerin gözünü bürüyen o onurlu direniş dünyanın tamamına bir şey öğretti. Darbelerin panzehiri meydanlardır. Meydanlarına sahip çıkan millet, darbecileri dize getirdi. Ben şehit olamadım diye üzülen ve ağlayan insanların duruşu yeni bir dünyanın habercisidir. Millet olarak, memleket olarak çok onurlu bir duruş ve direniş göstererek bu ülkede darbe parantezinin kapanması gerektiği konusunda önemli bir kayıt düştük. Bundan sonra darbe yapmak isteyenler bir kez değil bin kez düşünecek' ifadelerini kullandı.
'Doların yükselmesi, planın parçasıdır'
Avrupa Parlamentosunun (AP) geçtiğimiz günlerde aldığı Türkiye ile AB müzakerelerinin durdurulmasıyla ilgili tavsiye kararına da gönderme yapan Yalçın, şunları kaydetti:
'AP'nin terör temsilcilerine methiye dizdikleri bir dönemde terörle uğraşan bir ülkeye karşı yaptırım uygulaması hikayeden şeyler değil, bilinçli bir adımdır. Ekonomiyle oynamaya çalışıyorlar, doların yükselmesi, kurlarla oynanması, Türkiye güvenliksiz bir ülke imajının oluşturulması bir oyunun, planın parçasıdır. Patlamalar ve terör hadiseleri sipariş işler. Bu ülke ayağa kalkacaktır. Çünkü millet kendisini fark etmiştir. Millet aslıyla buluşma noktasında bir kararlılık ortaya koymuştur. Tarih kalem ve kılıcın yolculuğudur.'
'Millet olarak yeniden ayağa kalkmak durumundayız'
Dünyanın vicdanını Türkiye'nin temsil ettiğini kaydeden Yalçın, 'Son kale Türkiye. Burası ayağa kalkarsa yeni bir dünya mümkün. Genetik yapımızda esarete tahammül yok. Bu ülkeyi belli anlamda kontrol etmiş olabilirler ama bu ülkeyi sömürgeleştiremediler. O genetiği yok edemediler. Millet olarak yeniden ayağa kalkmak durumundayız. Rehavet demek felaket demektir. Bereket bizim yan yana durmamızdadır' değerlendirmesinde bulundu.