Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen Melih Ecertaş, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Bitlisli Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinin ardından Ecertaş, Anadolu'nun Orhun Abideleri olarak da bilinen tarihi Ahlat Selçuklu Mezarlığını gezdi. Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, önce Ahlat ve tarihi hakkında bilgi aktarırken, daha sonra belediye çalışmaları ve projeleri hakkında da Ecertaş'a kısa bir değerlendirme yaptı.
Burada bir açıklama yapan Ecertaş, Cerablus hattındaki şehidimizin ailesini ziyaret ettiklerini belirterek, 'Allah'tan tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Buraya gelmişken de açıkçası Ahlat'ı kendi öz benliği ile Türkiye'yi belki biraz Türkiye yapan, bu toprakları Anadolu topraklarını Türk diyarı haline getiren, Müslüman toprakları haline getiren bu güzel giriş kentini de unutmamak açısından bu mezarlığımızı da ziyaret ettik. Kıymetli belediye başkanımıza da uğradık, çalışmalarından bahsetti. Allah razı olsun. Ahlat için, 'Anadolu'nun Kapısı Türkiye'nin tapusu' diye tabir ediyorlar. İnşallah bizler ecdadımıza layık gençler olmaya çalışacağız. Geçmişi ile bağını kopartmayan, gelecekten de hiçbir zaman ümidini kesmeyen ve en güzel şekilde geleceğe hazırlanan mazlumun yanında ve 'dünya beşten büyüktür' diyen Cumhurbaşkanımıza layık bir gençlik olarak Türkiye'yi diyar diyar dolaşıyoruz' dedi.
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş'ın ilçeye yaptığı ziyaretten ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz'un ailesine taziye ziyaretinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, geniş bir zamanda yeniden Ahlat'a gelmesi için davette bulundu.
Ecertaş, çeşitli ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Ecertaş’tan şehit ailesine taziye ziyareti