Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen 18-29 yaşlarındaki 110 öğrencinin katıldığı 'Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi' programı düzenlenen açılışın ardından Ordu'da başladı. Altınordu ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen eğitim programının açılışına Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Rahmi Aksoy, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa genç, eğitimciler ve gönüllü öğrenciler katıldı.

'Çevreyi en iyi koruyacak olanlar bizleriz'
'Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi' programının açılış konuşmasını yapan Ordu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu programın Ordu'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında çevre bilincinin önemine vurgu yapan Genç, 'Gençlik ve Spor Bakanlığımız çevre bilinci için bu yolda 2 yıldır yoğun çalışma dönemi geçiriyor. Tabii bunu en iyi anlayıp ve en iyi gelecek nesillere aktaracak olan da gençlerimiz. Çünkü bu memleket, bizden sonraki gençlerimiz, yavrularımız, torunlarımız için var. Dolayısıyla çevreyi en iyi şekilde koruyacak kişiler bizleriz. Burada da hepimize büyük yük düşüyor. Doğa ve çevreyi koruma bilinci gerçekten çok önemli. Doğa ve çevre adına düzenlenen bir programın yerinin gerçekten Ordu olduğunu düşünüyorum. Çünkü deniz var, yeşillik var ve hepsi bir arada. Organizasyonun Ordu'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

'İnsanı şekillendiren ve dizayn eden şey çevredir'
Programda söz alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Rahmi Aksoy, insanı dizayn eden en büyük etkenin çevre olduğunu ifade etti. Eğitim programının Ordu'da yapılmasının öğrenciler için ayrıcalık olduğunun altını çizen Aksoy, 'İnsanı şekillendiren ve dizayn eden çevredir, bulunduğunuz muhittir. Sadece yere düşmüş bir çöpü kaldırıp çöp kutusuna atma anlayışıyla çevre eğitimi yapmıyoruz. Çok farklı insanlarla ve formatla yola çıktık. Ordu'yu seçmemizdeki gayelerden birisi, insan neye sahip olduğunu bilmeden bir bilince eremez. Burası dünyanın en güzel, en yeşil yerlerinden biri. 'Önce onu burada idrak etmeliyiz ki çevrenin ehemmiyetini anlamalıyız' düşüncesiyle bu mekanı tercih ettik' diye konuştu.
Üç gün boyunca sürecek eğitim programları kapsamında Perihan Savaş ve Ediz Hun gibi ünlü isimlerde çevre ve doğa bilinci konularında sunum ve söyleşiler düzenleyecek.
(DGN-SLH-Y)

Çevreci gençler Ordu’da