CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, partilileriyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztrak, Türkiye'nin önemli miktarda canlı hayvan ithal ettiğini söyledi.
Türkiye'de şeker pancarı tarımının da azaldığını belirten Öztrak, 'Türkiye'de şeker pancarı üretimini azaltmak amaçlı bazı politikalar yapılıyor. Bunlardan maalesef Türkiye'nin en eski pancardan şeker üreten fabrikalarından biri olan Alpullu Şeker Fabrikası etkilendi. Bu fabrika Cumhuriyetle yaşıt bir fabrika. Ortaklarından biriside ilk kurulurken benim dedem. Faik Öztrak. Şeker pancarı yerine glikoz, mısırdan üretilen tatlandırıcılara doğru bir gidiş oldu ama bugün dönüp Avrupa Birliği'ne baktığınızda şeker pancarından üretilen şekere göre diğerinin daha zararlı olduğu, aslında kotanın o yönde düşük tutulması gerektiği ortaya çıkıyor. Bu iktidar iş başına geldiğinden bugüne kadar Türkiye'de iki Trakya büyüklüğünde tarım alanı üretimden çekilmiş vaziyette. Bu zaten Türk tarımını açıkça ortaya koyuyor. Her gün Tekirdağ'daki limana canlı hayvanlar geliyor. Kokudan durulamaz hale geldi. Türkiye önemli miktarlarda canlı hayvan ithal ediyor. Geçmişte hatırlayacaksınız saman ithal etti. Hükümet politikalarına baktığımız zaman, tarımla ilgili politikalarında çok ciddi sıkıntılar görüyorum' dedi.

'Trakya'da kanolaya ayçiçeğinden daha fazla prim veriliyor'
Trakya'da kanolaya ayçiçeğinden daha fazla prim verildiğini ifade eden Öztrak, 'Buraları ayçiçeğinin memleketi. Ama burada kanolaya ayçiçeğinden daha fazla prim veriliyor. Süt yem paralitesine baktığımızda neredeyse bir litre süt bir kilo yem fiyatı eşitlendi. İnsanlar nasıl hayvancılık yapacak, nasıl sütten kar edecekler? Biz seçimlerde önerilerde bulunmuştuk. Onlar da çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntılı hali gördüler ki önerilerimizden birini hayata geçirmek için harekete geçtiler. Hepsini harekete geçirecekler çünkü iktidar artık yoruldu. Yeni proje üretecek hali yok. Ülkede güvenirliği kalmadı' diye konuştu.
(EY-SO-Y)

CHP’li Öztrak: “Kokudan durulamaz hale geldi”