Adana, Antalya, Ankara, Mersin, Kayseri ve Sivas'tan 8 dağcı, Niğde'nin Çukurbağ köyü Emli vadisinde bir araya gelerek Aladağların zorlu zirvelerinden olan 3 bin 441 metre yükseklikteki Güzeller zirvesine tırmandı.
Deniz Eroğlu, Metin Esmer, Tarık Bünyamin Kaya, Erkan Akış, Cesur Tayboğa, İlyas Efe Cansu, Ayla Tezcan, Emral Evren adlı sportif dağcılar, gece 02.00'de başladıkları tırmanışta 12.30'da zirvede teröre tepki amaçlı pankart açtılar.
Adanalı dağcı Deniz Eroğlu, terör eylemlerine karşı olduklarını, vatan hainlerine ve teröristlere karşı her zaman karşı duruş sergileyeceklerini söyledi.
Doğa sporlarıyla ilgilenenlerin sabırlı, cesur, kararlı, benliklerinde doğa ve canlı sevgisi dolu insanlar olduğunu belirten Eroğlu, 'Bizler güzel ülkemizin dört bir yanını gezen toprağına bağlı insanlarız. Bu güzel ülkeye zarar verecek teröristlerin karşısındayız' dedi.
Tırmanışı organize eden Lorut Dağcılık Genel Başkanı Metin Esmer ise, tırmanış için Güzeller Dağını tercih etmelerinin nedeninin, Türkiye'nin güzelliğine atıf yapma amaçlı olduğunu söyleyerek, 'Bu kadar güzel bir ülkeye zarar vermeye çalışanları Güzeller zirvesinde lanetliyoruz' diye konuştu.
Metin Esmer, Adana Valiliği'ne düzenlenen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, ülke ve insan menfaati içeren aktivist davranışlara devam edeceklerini ifade etti.
(ADN-SO-Y)

Zirvede teröre tepki