Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini yürüten Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından 'Asya- Afrika'ya karşı' isimli basketbol müsabakası düzenledi. Kültür Müdürlüğü ile Spor Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen müsabaka büyük bir çekişmeye sahne oldu.
Müsabakanın 1'nci periyotunda Afrika takımının 17-9 üstünlüğü ile 2'nci periyotunda Afrika takımının 23-19 üstünlüğüyle tamamlanan maçın 3'ncü periyotunda 38-37 Asya takımının üstünlüğüyle tamamlandı. Son çeyreğinde ise Asya takımı 56-51'lik skorla maçı kazandı.
Maçta gösterdikleri performansla Asya takımından Oskar, Afrika takımından Kevin ve Franki büyük beğeni topladı. Maç sonunda düzenlenen ödül töreninde Afrika takımının kupasını Spor Müdürlüğü Etkinlik Sorumlusu Mehmet Satıcı, Asya takımının kupasını Kültür Müdürü Mustafa Arslan takdim etti.
Uluslararası öğrencilerin Gaziantep Üniversitesi için büyük bir zenginlik olduğunu belirten GAÜN Kültür Müdürü Mustafa Arslan, 'Üniversitemizde kendilerini evlerinde hissetmeleri için Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür'ün teşvikleriyle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi güzel etkinliklerin devamı gelecektir' diye konuştu.
Devre aralarında uluslararası öğrencilerin dans gösterisi yaptığı müsabaka keyifli bir eğlenceyle sona erdi.
(MSF-BRN-Y)