Doğalgaz dağıtım hizmetiyle Türkiye'nin sektöründe yükselen şirketleri arasında yer alan Kargaz tarafından Çankırı'nın Çerkeş ilçesine ilk doğalgaz verildi. Doğalgaz verilmesi nedeniyle Çerkeş Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Recep Güney, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hizmet verdikleri bölgelerde şehirlerin büyük bir bölümünün doğalgazın ekonomisi, konforu ve temizliği ile tanıştığını kaydeden Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, 2015 yılında başlattıkları doğalgaz çalışmasının bugün meyvesini almanın onurunu yaşadıklarını belirterek, 'Doğalgaz ile vatandaşlarımız ucuz yakıt kullanacak. Bu da maddi olarak vatandaşlarımızı rahatlatacak. Ayrıca doğalgaz ile hava kirliliğinde önüne geçeceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Bu süreçte yapılan çalışmalar nedeniyle kendilerine her zaman destek olan Çerkeş halkına da teşekkür eden Kahraman, Çerkeş ilçesinde doğalgaz konforu ile tanışan konutlarda 'tüp bitti, yemek ocakta kaldı' gibi sorunların artık tarihe karışacağının altını çizdi.
Kahraman, 'Isınma, mutfak ve sıcak su ihtiyaçlarının en ucuz ve konforlu yakıt olan doğalgaz ile karşılanması halinde, abonelerin yıllık yakıt kullanımlarında 2 bin TL'ye varan tasarruf yapılmış olacaktır' ifadelerini kaydetti.
Özellikle yaz aylarında banyo ve mutfaktaki yakıt ihtiyaçlarını doğalgazdan karşılayan abonelerine çok küçük miktarlarda doğalgaz faturası geldiğini hatırlatan Kasım Kahraman, bunun sadece tüp fiyatları ile karşılaştırılması halinde bile doğalgazın aile bütçesine ne kadar olumlu yansıdığının da rahatlıkla görülebileceğini dile getirdi.
ÇEDAŞ çatısı altında faaliyet gösteren Çorumgaz ve Sürmeligaz gibi Kargaz'ında bir rekora imza atarak 1 yıl gibi kısa bir sürede Çerkeş'i doğalgaz buluşturduğunu vurgulayan Kahraman, yatırımın ilçeye hayırlı olması için temenni de bulundu.
'Laf ile değil, hizmetlerle yolumuza devam edeceğiz'
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da, her hizmetin en iyisine layık olan Çerkeşlilerin tarihi bir güne tanıklık ettiğinin altını çizerek, '11 Eylül 2015 tarihinde Yenikent mahallesinden bismillah diyerek başladığımız doğalgaz çalışmalarını bugün gaz vererek sonuçlandırmanın gururunu mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz genelinde yüzde 70 oranında tamamlanan doğalgaz hat döşeme çalışmaları önümüzdeki yıllarda yüzde 100 seviyelerine çıkarılarak tamamlanacaktır. Büyük ve modern bir ilçe olabilmek için olmazsa olmazların başında gelen doğalgazın ilçemize gelmesinde büyük emeği olan başta milletvekilimiz Hüseyin Filiz, Kargaz şirketimize, hem ilçede hem de ilçe dışında yaşayan vatandaşlarımız ve muhtarlarımıza teşekkürlerimiz sunuyorum. Laf ile değil hizmetlerle yolumuza devam edeceğiz. Sadece doğalgaz değil seçimlerde vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getireceğiz. Doğalgaz ile birlikte elektrik hattının yer altına alınması kanalizasyon çalışmaları ile cadde ve sokaklarımız büyük bir şantiye gibi oldu. Doğalgaz medeniyettir. İlçemiz bugün medineyete kavuştu. Çalışmalar esnasında verilen rahatsızlıklardan dolayı sizlerden özür diliyorum. Sıkıntılar sona erdiğinde mutlu ve huzurlu şekilde yaşayacağımız bir Çerkeş'e kavuşacağız. Doğalgazı Çerkeşli hanımlarımıza hediye ediyor iyi günlerde kullanmayı nasip etsin diyorum' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, ilk doğalgazı ilçeye birlikte verdiler.
(MMY-BÖ)

Kargaz, Çerkeşlileri doğalgazla buluşturdu