AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından dolar bozdurma kampanyası başlatıldı. Son olarak 3.44 TL seviyelerini gören ve şu sıra 3.41'e gerileyen doların yükselişini önlemek amacıyla başlatılan kampanyada Manisa Kuyumcular Çarşısında buluşan partililer ve vatandaşlar Altınmar Döviz Bürosu'nda ellerindeki dolar ve Euro'ları bozdurdu. Başlattıkları kampanyayla ilgili döviz bürosu önünde basın açıklaması yapan AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, 'Bugün burada 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından kanlı darbe girişiminde dimdik ayakta duran Şehzadeler İlçe Başkanlığı ve teşkilatlarımız olarak toplandık. Tüm teşkilatlarımızla birlikte 15 Temmuz gecesi kanlı terör örgütünün yapmış olduğu silahlı darbe girişimine Cumhurbaşkanımız'ın dirayetli duruşu, Başbakanımız'ın da dimdik duruşuyla halkımızın birlik ve beraberliği ile nasıl karşı koyduysak bugün de Şehzadeler İlçe Başkanlığı olarak tüm arkadaşlarımızla birlikte ekonomik olarak yapılacak olan darbeye de dur demek amacıyla ellerimizde bulunan, vatandaşlarımızın da ellerinde bulunan dolarları bozdurup Türk parası olarak hayata geçirmelerini ve dolara, Euro'ya dövize dur diyerek bu kirli oyunu bozma kampanyası başlattık' dedi.

'Ekonomik darbe yapmaya çalışıyorlar'
Sosyal medyada da bu tür kampanyaların başladığını sözlerine ekleyen Tonguç, 'Sosyal medyada bu tür girişimlerin çok olduğunu görüyoruz. Ama bu olayın gerçekte faaliyete geçmesi amacıyla tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Ben 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Manisa'da gerçekten tüm sivil toplum örgütlerini görmüştük. Odalar ve dernek başkanlarını görmüştük. Hemşehri derneklerinin başkanlarını görmüştük. Siyasi partilerimizin temsilcilerini biz kanlı terör örgütüne dur dediğimiz 28 gün boyunca meydanlarda görmüştük. Bugün de aynı sivil toplum örgütlerini aynı duyarlılıkla aynı şekilde ekonomik darbeye de dik durmalarını, hep birlikte karşı çıkmalarını rica ediyorum' diye konuştu.
Döviz bürosunda elindeki doları bozduran AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonuç, karşılığında aldığı Türk Lirası'nı öptü. Tonguç'un ardından da döviz bürosunda kuyruğa giden partililer ellerindeki dövizleri bozdurdu.
(AY-ÖK-Y)

AK Parti’den dolar bozma kampanyası